Цвета Караянчева с най-скромно жилище сред политиците (Вижте къде живее)

Гласувайте за статията

Цвета Караянчева с двустайна панелка в Кърджали, съседите й треперели от служителите на НСО

Цвета Караянчева може да е председател на Народното събрания, но определено е най-малко имотна сред колегите си. Шефката на Парламента обитава двустаен панелен апартамент в Кърджали повече от 24 годни заедно със съпруга си.

Блокът на Цвета и Илия преди една година бил саниран. Вътрешният интериор бил решен в оранжево и сиво. А последните подобрения, които Караянчева направила били нови картини по стените. И сувенири по полиците на секциите.

Снимки: РЕТРО

Една от стените отделила само за творби, купени от Созопол. Който й бил любимо място за почивка. Като всеки път от морската си почивка си носела по една картина. Втората й страст били иконите. С тях окичвала и стените в кабинета си в Парламента. Най-горда била с една икона подарък от дядо Николай – митрополитът на Пловдив.

Снимки: РЕТРО

Освен влечението си към изобразителното изкуство парламентарната  шефка отрежда централно място и на музиката в дома си. В хола на семейството се мъдри грамофон. На който Цвета и Илия слушат любимите си рок парчета, предават от retro.bg.

А до вратата била подпряна акустичната китара, на която съпругът от време на време свирел. Единственото нещо, което пречело на комшиите били гардовете на Караянчева. Които я изпращали когато се прибирала вкъщи.

Снимки: РЕТРО

Отначало възрастните хора не смеели да се събират пред блока и да играя карти. Но после разбрали, че охранителите са много свестни младежи и свикнали с присъствието им.

Цвета Караянчева по право трябвало да живее в Бояна. Но тя отказала и въпреки, че държавното софийско жилище, което обитава е в много тих квартал тя все още тъгувала за панелния си апартамент. Тя казвала, че е кърджалийка, дошла временно в столицата.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар