Топ опонентът на Ердоган за Турция с предизборен митинг в България

Гласувайте за статията

Главният опонент на Ердоган за президент на Турция, провежда кампаниите си в България

Главният опонент на Ердоган за президент на Турция — Мухарем Индже, проведе предизборната си кампания в България. Бившият член на партията за справедливостта и развитието, пристигна на традиционната вечеря Ифтар, организирана от турската общност и ДПС в Кърджали, но в същото време използва момента, за да агитира за себе си.

Речта преди вечерята се превърна в своеобразна предизборна агитация. Индже говори за обединяване на държавите, за проблемите на Турция и за пътя на Анкара към Европа. Също така заяви, че не може президентът да определя колко деца да се раждат в семейството, къде ще се строи нов мост, нито пък да се разпорежда изцяло с живота и бъдещето на обикновените хора.

„Не може в една страна да има разлики в пенсиите до девет пъти“, добави още Индже, цитиран от vesti.bg. Той заяви, че вижда ветровете на промяната и призова за обединение. В същото време напомни на гражданите от турската общност в Кърджали, че трябва да работят за България и за нейното развитие. Но без да забравят съседите си и от другата страна.

Мухарем Индже, освен това се обяви против това президентът на страната да е част от партийната машина. Той самият се отказал от своята значка на партията и обяви, че на неговите митинги ходят всички.

Предизборната кампания се проведе на турски, а след него и лидерът на ДПС — Мустафа Карадайъ също говори на турски. Той обяви, че ситуацията в Турция е доста тежка, но подкрепя Индже не само от свое име, но и от името на партията си.

Главния опонент на Ердоган с предизборен митинг в Кърджали сн. Нова телевизия

Главния опонент на Ердоган с предизборен митинг в Кърджали сн. Нова телевизия

Политикът е считан за най-големия опонент на Ердоган за поста на турски президент. И някои дори предвиждат, че може да победи на изборите през октомври. Една подобна промяна в Анкара доста би променила ситуацията за цяла Европа. Но дали това ще се случи, предстои да видим.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар