Разкриха тайната: Ето как големият Майкъл Джаксън пребори гравитацията!

Разкриха тайната: Ето как големият Майкъл Джаксън пребори гравитацията!
5 (100%) 1 vote

Разкриха тайната на големия Майкъл Джаксън и как пребори гравитацията!

Майкъл Джаксън е легенда. Поп певецът е недостижим в много аспекти, дори толкова години след неговата смърт. Краля на попа е единствен и до днес в много сфери от музикалната индустрия.

Майкъл Джаксън

Ето я тайната на Майкъл Джаксън и гравитацията

Джако е първият певец, който спечели цели осем музикални награди „Грами” само за една единствена нощ. Никой не го е надминал в още нещо – певецът продаде един милион песни само за една седмица.

Да не говорим за въздействието му на танца над милионите му почитатели и последователи в света. Фенове от цял свят се опитват да имитират неговите танци, завъртания и прекалено изтънчената му хватка.

Лунната му походка е също едно от неговите чудеса, които мнозина се опитват с различен успех да направят, но все още не успяват напълно да имитират.

Още с едно движение той успя да зашемети света. И то е неговият гравитационо-противоположен наклон. С него Кралят на попа прави дебют в музиката през 1988 година със Smooth Criminal.

При една от сцените в песента Майкъл Джаксън, заедно с танцьорите, прави почти 45-градусов наклон, с изправен гръбнак и без да паднат на земята. Това не е монтаж, нито колаж. Оказва се, че тайната се кри ев сциално разбаботени за целта обувки, както и гъвкавата мускулатура на танцьорите и певеца.

Обувките им били с V-образен разрез в подметката. Той работил на метода на „закачалката”, закатанчен в земята. Това свойство позволявало на танцьорите и на Джаксън да се завърти и наклони, без да падне.

Откритието направил Манджул Трипати и неговите колеги от Института за медицинско образование и изследвания в Чандигарх, Индия, в изданието Journal of Neurosurgery: Spine.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар