Боян Петров жертва на прокоба над родните алпинисти в Хималаите

Гласувайте за статията

Боян Петров е поредният български алпинист, загинал в Хималаите

Боян Петров е станал жертва на черна прокоба, тегнеща над българските алпинисти в Хималаите. В това са убедени по-суеверните планинари, а и не само.

Половината от родните алпинисти, изкачили обаче намират смъртта си именно в Хималаите. Боян Петров е последната жертва на планината. Преди него, през 2011 г., у нас дойде лошата вест за още един загинал под хималайски връх – Николай Проев. Пройката, както с обич го наричат колегите му, е предпоследният в черния списък на българския алпинизъм.

Той се води от Христо Проданов. Който след като изкачи Еверест през 1984 г. без кислороден апарат, загина на слизане от върха. Милен Метков и Огнян Стойков изчезват безследно под друг осемхилядник Анапурна (8091 м), през 1989 г.

През 1994 г. под връх Канчендзьонга (8586 м) завинаги остава Йорданка Димитрова. През есента на 1998 г. в Хималаите загива Христо Станчев, а Марияна Масларова изчезва в най-високата планина през 2004 г.

Боян Петров

Снимка: Фейсбук

Зла орис или тъмна прокоба върху нашите алпинисти в Хималаите или някъде другаде по високите планини на Земята не може да се говори общо. Няма зла орис над всички. А само над определени хора и места, разказва ясновидката Копринка Датова.

Тя обяснява, че тежката съдба е съчетание от личната орис на алпиниста, от разположението на звездите и планетите в дните, когато той покорява върха, както и от предначертаното за самия връх. Върховете, както и хората, както и всичко живо и привидно неживо на Земята си има своя карма. Понякога тя не е тази, която ни се иска.

Неблагоприятното съчетание от всички фактори, за жалост, понякога води и до трагични случаи като тези с българските алпинисти, казват екстрасенси. Те са категорични, че така се случва и с алпинистите от други държави. По думите им ние не носим определен грях, за който българските алпинисти да плащат със смъртта си, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар