И Тръмп обърна палачинката: Северна Корея е продуктивна и сърдечна страна!

Тръмп и Ким
0

Доналд Тръмп пак обърна палачинката, Северна Корея била продуктивна и сърдечна държава

Само преди ден Доналд Тръмп сипеше заплахи по адрес на Ким Чен Ун и Пхенян, а днес вече обърна палачинката. Американският президент, който успя да изнерви и Доналд Туск с противоречивото си поведение, отново даде зелена светлина за срещите със Северна Корея.

Президентът на САЩ днес похвали „продуктивната и сърдечен“ реакция на Северна Корея. Преди ден властите в страната заявиха, че продължават да са готови за диалог с Вашингтон, въпреки отмяната на срещата на американския президент и лидера на Северна Корея, която се очакваше с голямо нетърпение.

Припомняне ви, че Тръмп обвини Корея в наглост и нахалство, след като се обидиха от изказвания на Майк Пенс. От Пхенян отговориха лаконично — остават отворени за преговори, стига да има с кого да ги водят.

И Тръмп омекна.

„Много добра новина е, че сърдечното и продуктивно изявление от страна на Северна Корея“, пише Тръмп в Twitter. И то само ден след като е публикувано писмото му до севернокорейския лидер Ким Чен Ун. В него Тръмп го уведомява за отмяна на планираната среща на върха за 12 юни в Сингапур и критикува „враждебното настроение“ на режима на Пхенян.

„Скоро ще видим докъде води това, надяваме се за траен мир и напредък“, добави той.

Пхенян реагира сдържано на новината за отмяна на срещата. Съобщението бе публикувано същия ден, когато Северна Корея заяви, че „напълно е демонтирала“ своя полигон за ядрени тестове.

Американският президент е известен с непредвидимите си настроения и характер. Именно последното е причината да се поставят под съмнение решенията му. В рамките на броени часове Тръмп е в състояние да започне и потуши война.

Тръмп и Ким
Тръмп и Ким сн. Уикипедия

И след това да се държи все едно нищо не е станало. Неслучайно го наричат най-непредсказуемия политик след Путин.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.