Проговориха последните хора, видели Боян Петров жив

Гласувайте за статията

Двамата все още не могат да повярват, че са си казали „Сбогом“, без дори да го осъзнават

Последните хора, които са общували с българския алпинист Боян Петров, чиито следи се изгубиха в подножието на Шиша Пангма в Хималаите, са Романо Себастияни и Адриано Бонсмар.

Също като Боян Петров двамата чуждестранни алпинисти също се били устремили към върха. Те обаче се отказали заради тежките метеорологични условия.
Припомняме, че двамата алпинисти също бяха в неизвестност в продължение на няколко дни. Те обаче успяха да се приберат преди да бъде даден старта на акцията по издирването им.

Боян Петров

Двамата все още не могат да повярват, че са си казали „Сбогом“, без дори да го осъзнават

Преди броени дни двамата разкриха последните моменти, които са изживели в компанията на Боян Петров.
Бонсмар и Себастияни посочват, че са се върнали в родината си с много силни емоции от Хималаите.

Не крият, че са преминали през редица изпитания, но и за миг не са губили кураж. И двамата били наясно, че разполагат с нужните ментални и физически качества, за да се справят със суровите условия.

Адриано Бонсмар разкрива, че двамата с Романо Себастияни, са били в пълна хармония. В най-тежките мигове разбира се, си подавали ръка един на друг.

Въпреки успешния завършек на мисията им, те я определят като крайно трагична. Причината за това определение, е смъртта на Боян Петров. Оказва се, че именно те двамата, са били последните хора, които са видели българския алпинист жив.

Видели се с него в Лагер 1. Твърдят, че са възхитени от постиженията му. В Лагера си разменили няколко думи. След това те взели решение да поемат в обратна посока, тъй като времето било много лошо. За разлика от тях обаче, българинът продължил нагоре, при това сам.

При завръщането си в Италия, Бонсмар сподели, че не може да си представи, че с последните приказки, които са си разменили с Боян Петров, са си казали „Сбогом“, пише zajenata.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар