Дани Спартак спечели

Дани Спартак спечели "Хелс Китчън".  До финалната права на най-гледаното кулинарно предаване по NOVA достигнаха Дани Спартак и Филип. След хиляди препятствия Дани все пак успя да победи своя конкурент Филип и да грабне 100 000 лева. Във финалния епизод победителят Дани Спартак и Филип показаха отново своите кулинарни умения. Към тях се присъединиха и отпадналите участници, за да им помогнат за последната вечерна резервация. Разделени на два отбора Филип и Дани съставиха свое меню и се постараха да покажат на какво са способни в кухнята. Още от самото начало Филип влезе в предаването със сериозна заявка. Той е завършил Institut Vatel Paris. Собственик е на ресторант за френска кухня във Варна. От 2003-та година работи в областта на кулинарията. Работил е в ресторанти с 2 и 3 звезди Мишлен. В началото той се определи като състезателен човек, търпелив, лоялен и директен. "Научих да излизам от рамките си", каза Филип за наученото в "Хелс Китчън". "Тук имах възможността да бъде креативен", каза още той.

Победителят

Дани Спартак влезе в кухнята самоуверено и хладнокръвно. "Аз съм тук, за да играя и си играя играта докрай", каза Дани. Той не се страхуваше да води лични битки. Дани Спартак завършва престижната кулинарна академия Le Cordon Bleu през 2013-та година. Професионално се занимава с кулинария от 2008-ма година. Досега Дани работеше в малък ресторант, в който всичко се произвежда на място. Той определя себе си като спокоен човек, който може да работи добре в екип и да заразява околните с ентусиазъм. "Първо съм дал обещание на жена ми. Обещах да се боря докрай", изтъкна Дани една от причините да иска да остане в "Хелс Китчън". "И когато давам обещания гледам да си ги спазвам", допълни той. Дани Спартак успя да спази своето обещание и да спечели "Хелс Китчън" с много старание и упорита работа. В последната вечерна резервация той се представи блестящо в кухнята. Шеф Ангелов посвали и Дани и Филип за доброто им представяне, но избра Дани Спартак за първи победител  в предаването. [caption id="attachment_554065" align="aligncenter" width="300"]Дани Спартак спечели "Хелс Китчън" сн. nova.bg Дани Спартак спечели "Хелс Китчън"
сн. nova.bg[/caption] Победителят не можа да сдържи сълзите си и сподели, че семейството е най-големият му стимул и заради тях той е постигнал всичко. "Точно заради тях спечелих това предаване", каза Дани. "Това е едно уникално състезание, което учи хората, наистина на важните неща в живота", допълни той.