Близките на Боян Петров направиха разтърсващи разкрития за смъртта му

Гласувайте за статията

Ако камерата му бъде открита, ще сложи край на мистерията, витаеща около смъртта му

Близките на алпиниста Боян Петров направиха разтърсващи разкрития за смъртта му.

Припомняме, че за последно той е бил видян с телескоп от колегите му на 3 май. Българският алпинист е бил забелязан в Лагер 3, намиращ се в подножието на връх Шиша Пангма – поредният осемхилядник, към който се бе устремил.

Близките на Боян Петров твърдят, че не е изключено той да е заснел смъртта си и дори да е оставил послание за семейството си.
Те припомнят, че алпинистът заснемаше своите изкачвания посредством техника, закачена на екипировката му, а след това анализираше преходите си.

Боян Петров

Ако камерата му бъде открита, ще сложи край на мистерията, витаеща около смъртта му

Припомняме, че камерата на Боян Петров не бе открита в палатката, която спасителите намериха близо до Лагер 3 в Хималаите. Именно това навежда на мисълта, че той вероятно е бил с нея по време на фаталния инцидент, отнел живота му.

Колегите му са убедени, че ако някога тялото на Боян Петров бъде открито от други алпинисти и те имат сили да вземат поне камерата му, то тя ще даде отговор на всички въпроси, които днес терзаят семейството му.

Може би намирането на камерата ще сложи край на мистерията около смъртта му и ще разкрие как са протекли последните мигове от живота му. Според колегите му не е изключено алпинистът да е отправил послание към близките си, имайки предвид, че по всяка вероятност е пропаднал в ледена пукнатина, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар