Доналд Тръмп отказа срещата с Ким: Оскърбихте ни жестоко!

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп отказа преговори с Ким Чен Ун заради обиди

Привидното помирение между САЩ и Северна Корея рухна. Президентът на Америка Доналд Тръмп извънредно обяви, че е разгневен и сърдит заради обидите от страна на Пхенян по отношение на вицепрезидента Майк Пенс.

„Не може да говорим за преговори сега, когато предизвикахте нашия гняв.  Вие отново поставихте на изпитание търпението ни. Беше обидно и глупаво от ваша страна“, побесня Тръмп. В официално изявление, разпространено от Белия дом, американския президент пише „Вие ни заплашвате с оръжията си, но нашите са толкова по-силни и мощни, че се молим на Бог всеки ден да не ги използваме“.

Реакцията на Тръмп е доста закъсняла и е в отговор на изявление на вицепремиера на Пхенян. От там реагираха след изявление на Пенс, че Корея може да бъде застигната от съдбата на Либия. Отговорът на Ким Чен Ун не закъсня. Той нарече „глупави и безотговорни“ изказванията на Пенс. „В момент, когато двете страни се опитват да се помирят, подобно поведение е опасно и глупаво“, казаха от Пхенян.

Тръмп обеща да вземе решение другата седмица за срещата с Ким.  Но в крайна сметка избухна с гневно писмо от Белия дом.

„Ние няма нито да молим САЩ за диалог. Нито да полагаме усилия, да ги убеждаваме, ако не искат да седят заедно с нас“, каза Чоу Син Хуе. Вицепремиерката на Северна Корея бе категорична, че Пхенян ще защитава позицията си, гласи доклад на централната информационна агенция на Северна Корея в четвъртък.

Не мога да скрия изненадата си от толкова невежи и глупави забележки, дошли от устата на вицепрезидента на САЩ. Този политически манекен абсурдно се опитва да сравни КНДР, държава с ядрено оръжие, с Либия, която просто беше инсталирала няколко ракетни установки и си играеше с тях“, заяви още тя.

Тръмп и Ким

Тръмп и Ким сн. Уикипедия

Предстои да се види, дали съветът на ООН няма да се намеси, за да окаже натиск върху Тръмп за срещата в Сингапур.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар