Юлия Скрипал проговори за опита за убийство (+ Как оневини Путин?)

Гласувайте за статията

Юлия Скрипал проговори за опита за убийство, но изненадващо оневини Владимир Путин

Само преди няколко седмици Англия и Русия бяха на ръба на военен конфликт. Причината? Опитът Юлия Скрипал и баща й да бъдат убити с невропаралитичен газ.

Повече от месец след събуждането си, Юлия проговори. И заяви, че иска да се завърне в страната си, с което индиректно оневини руския президент като поръчител на покушението.

Припомняме ви, че обвиненията на Лондон гласяха, че от Кремъл са се опитали да убият Сергей и Юлия Скрипал, след като са разкрили, че бившият шпионин е бил двоен агент. От президентството в Москва категорично отрекоха това да е истина. А преди дни президентът Путин додаде „Радвам се, че господин Скрипал е жив и здрав, а също и че се възстановява. Ако беше използван военен агент срещу него, човекът вече щеше да е мъртъв. Пожелавам му добро здраве“.

С което даде да се разбере, че ако наистина Москва е искала смъртта му, той е щял да бъде мъртъв.

Що се отнася до Юлия Скрипал, тя заяви, че е „шокирана и емоционално срината“ от факта, че е била обект на опит за убийство с невропаралитичен газ. А също и че възстановяването й е бавно и изключително болезнено. „Благодарна съм на всички, особено на екипа от болницата в Солсбъри, които се погрижиха за мен и баща ми. Оставам тук, за да се погрижа за него, но в дългосрочен план се надявам да се върна някой ден в моята страна“, каза още тя.

Юлия Скрипал проговори сн. 5-tv.ru

Юлия Скрипал проговори скрийншот: 5-tv.ru

Юлия помоли да бъде оставена намира, а също така повече да не се правят изявления от неин адрес. От руското посолство обаче заявиха, че им е отказван все още всякакъв контакт с нея, което ги кара да мислят, че може би тя е говорила под натиск. И настояват лично да се видят с нея.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар