Няма да повярвате какви думи изрече китайският външен министър за Боян Петров

Гласувайте за статията

Ван И поднесе своите съболезнования

Мнозина не можаха да повярват на думите, които външният министър на Китай – Ван И изрече по адрес на изчезналия в Хималаите български алпинист Боян Петров.

Китайският външен министър проведе разговор с външния министър на България – Екатерина Захариева в Буенос Айрес. Една от темите, които обсъдиха по време на срещата, бе операцията по издирването на изчезналия български алпинист Боян Петров.

Боян Петров

Ван И поднесе своите съболезнования

Външният министър на Китай поднесе своите съболезнования към България в лицето на Екатерина Захариева заради загиналия по време на изкачването на Шиша Пангма – Боян Петров.

Припомняме, че случаят беше прецедент, тъй като Китай наруши практиката си да не предоставя въздушното си пространство на непалски хеликоптери. Заради Боян Петров те разрешиха навлизането на машините в територията им.

Ван И заяви: “Толкова съжалявам за него. По нареждане на премиера Ли Къцян организирахме спасители, но метеорологичните условия и височината бяха проблем през цялото време. Неговата съпруга реши да прекрати операцията и вие ни уведомихте за нейното решение. Тази случка обаче е голям символ на приятелството между нашите две държави”.

В заключение Ван И посочил, че той самият е запален планинар и е приел лично задачата по организирането на издирването на Боян Петров, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар