Появи се ужасяваща версия за изчезването на Боян Петров. Възможно ли е това да е истината?

Появи се ужасяваща версия за изчезването на Боян Петров. Възможно ли е това да е истината?
5 (100%) 1 vote

Не е изключено той да се е превърнал в жертва на местния бизнес

През последните няколко дни се появи ужасяваща версия за изчезването на алпиниста Боян Петров.

Мнозина си зададоха въпроса възможно ли е наистина това да е причината, поради която той не бе открит.

Версията, че Боян Петров е бил затрит от шерпите, набира все по-голяма популярност в интернет пространството. Предполага се, че именно те са го затрили под връх Шиша Пангма. Според твърдението двама от шерпите, които бяха част от спасителния екип по издирването на изчезналия български алпинист, са го затрили.

Боян Петров

Не е изключено той да се е превърнал в жертва на местния бизнес

Припомняме, че при безпрецедентна акция в Хималаите между Лагер 2 и 3, бе открита палатката на Боян Петров. Твърдеше се, че тя е била намерена празна. Мълвата обаче носи, че двама шерпи са открили българина, но след като помежду им възникнал конфликт, са го затрили.

Този сценарий наистина звучи ужасяващо, но не е изключено да се е случило точно така, защото донякъде има логика.
За никого не е тайна, че шерпите недолюбват алпинистите, които тръгват солово към Еверест или някой от останалите осемхилядници в Хималаите.

Именно това е техния начин за изкарване на прехраната. А както стана ясно, Боян Петров е взел решението да атакува сам връх Шиша Пангма и се е отделил от останалите. По този начин нанася сериозен удар върху поминъка на шерпите и те губят от това.

Погледнато реално безпрецедентната акция и затягането на правилата, ще им се отрази доста добре. Припомняме, че след като Боян Петров така и не бе открит, вече всеки алпинист е задължен да използва услугите на шерпите. А те не са никак евтини, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Появи се ужасяваща версия за изчезването на Боян Петров. Възможно ли е това да е истината?”

  1. Милен

    юли 14. 2021

    Ммм не знам до колко това нещо написано по-горе е истина, но факта е че човека е изчезнал там някъде и само той знае какво се е случило, това е нещо като конспирация, минаха доста години едвали ще се каква е била случката там.

Добавете коментар