Оповестиха резултатите от доклада по издирването на Боян Петров

Гласувайте за статията

Вместо да даде отговори, докладът породи още повече въпроси

Индийската организация за планинарство и алпинизъм „Dream Wanderlust“ обяви финалния доклад, съдържащ цялата хронология по спасителната операция за Боян Петров.

Именно това бе организацията, която следеше отблизо как протича издирването на Боян Петров, който се устреми към хималайския връх Шиша Пангма.

Краят на безуспешната операция по издирването на изчезналия на 3 май български алпинист, бе сложен на 16 май. Това се случи 13 дни, след като бяха преустановени всякакви връзки с Боян Петров.

Боян Петров

Вместо да даде отговори, докладът породи още повече въпроси

Това, което прави впечатление обаче е, че вместо да изпълни заглавието, под което докладът бе качен в интернет: „Окончателният доклад слага край на всички спекулации около издирването на Боян Петров“, той повдигна множество нови въпроси около съдбата на алпиниста.

Алпинистът Дойчин Василев заяви в ефира на Bulgaria ON AIR, че за него след този доклад съществува само един въпрос и той е „Защо?“. Категоричен отговор на този въпрос обаче може да даде единствено Боян Петров.

Според Василев, инцидентът, на който Боян Петров падна в жертва, се е случил между последния лагер и връх Шиша Пангма. Той е категоричен, че за да не се върне, българинът е бил обездвижен в резултат на сполетелия го инцидент. Именно това е нещото, което го е възпрепятствало.

Той бе категоричен, че инцидентът с Боян Петров е нелепа случайност, но въпреки това призова да бъде поставено ударение на доброто, което той остави след себе си със своя устрем, мислене, неуморност и стил на изкачване.

Междувременно мнозина изразиха недоумение от оповестения факт, че палатката на Боян Петров първо е била открита в Лагер 3, а след това и в Лагер 2, който е с по-ниска надморска височина.

Според едни това може да се дължи на силния вятър, който да я е отнесъл, а други спекулират с хипотезата, че Петров може да е станал жертва на престъпление. В отговор от „Dream Wanderlust“ посочват, че за да се изясни мистерията с палатката, ще бъдат потърсени за обяснение участниците в спасителния екип. Не е изключено и двата екипа да визират едно и също място, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар