Тръмп заплаши Меркел: Ако прекарате газопровод от Русия, ще ви обявя война!

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп заплаши Ангела Меркел с търговска война

„Европа се разглези! Както и други държави, които си мислят, че винаги ще получават на 100 % всичко, което поискат от Америка. За последната година загубихме милиарди заради вашите прищевки“, заяви Доналд Тръмп по повод изказванията на Доналд Туск в София.

Американският президент даде ясно да се разбере, че САЩ няма да бъде съюзник на ЕС във всичко. Дори нещо повече — европейските лидери трябва да направят отстъпки, ако искат да продължат отношенията си с Америка. Стигна се до там, че Тръмп чак е заплашил Ангела Меркел, че ако приеме предложението на русия за Северен поток II, ще й обяви търговска война.

Но и Москва не стои със скръстени ръце.

Владимир Путин посрещна Ангела Меркел като близка приятелка при пристигането й в Сочи. Той й поднесе пищен букет цветя — жест, крайно нехарактерен за него. Срещата мина изключително топло и е повече от ясно, че Москва планира да реализира изграждането на Северен поток II в Германия. И това стана ясно още от първите му думи — че Тръмп е бизнесмен и е нормално да иска САЩ да реализира продукцията си на европейския пазар. Но в същото време не вижда причини Брюксел, Париж, Лондон и Берлин да ходят чак до Вашингтон, когато руския газ е толкова по-близо. И разбира се — по-евтин.

Тръмп заплаши Меркел с война заради газ от Русия

Тръмп заплаши Меркел с война заради газ от Русия сн. 24 часа 

Срещата на Меркел и Путин ще продължи и утре, като се очаква немския канцлер все пак да повдигне въпроса относно Северен поток — две. Отношенията между Москва и Берлин доста време бяха обтегнати заради кризата в Киев и Крим, но стане ли дума за петрол и газ, в Кремъл гледат гостите си като кралски особи. Не се очаква европейските политици да вдигнат ембаргото над Русия, но желанието за диалог очевидно е сериозно. Както и възможността да се прекара газ от там, без той да минава през Турция и България за Западна Европа.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар