Принц Хари и Меган Маркъл не поканиха Царя на сватбата (Вижте причината)

Принц Хари и Меган Маркъл не поканиха Царя на сватбата (Вижте причината)
5 (100%) 1 vote

Симеон Сакскобургготски няма да присъства на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

Семейството на цар Симеон Саксокобургготски няма да е сред гостите на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл. Причината за това е, че той не е получил покана. Въпреки кръвната си връзка с кралската фамилия той не е бил поканен.

Неговият дядо цар Фердинанд е бил втори братовчед на бащата на настоящата кралица Елизабет Втора. Това означава, че наследниците на Царя са пети братовчеди на Нейно Величество.

През 2011 година царската фамилия присъства на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Семейството на Царя присъства и на сватбата на принцеса Даяна. Но няма да е сред гостите на принц Хари и Меган Маркъл. Причината за това се крие в протокола.

Според него, когато престолонаследникът встъпва в брак, на сватбата трябва да присъстват всички роднини. Дори и най-далечните.

Но когато сватбата е на втория наследник, протоколът предполага на нея да присъстват единствено най-близките и приятели на младоженците. Поради тази причина Симеон Сакскобургготски не е сред поканените.

Той самият неведнъж е споменавал, че не одобрява протокола, но въпреки това винаги го спазва.

Царят спази изискванията, когато венча покойния си син Кардам и покани всички престолонаследници в Европа, пише „България днес“.

И въпреки, че той няма да присъства на сватбата на Меган и Хари, на тържеството все пак ще има българска следа. Както вече стана ясно, братът на Владо Карамазов ще изработи втората по значимост торта.

На него е поверена задачата да направи тортата, с която ще бъдат почерпени журналистите, отразяващи събитието.

До сватбата остават броени часове и лондончани тръпнат в очакване.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар