Спасителните екипи дадоха нова надежда за Боян Петров

Гласувайте за статията

Открити са опаковки от храна

Спасителните екипи дадоха нова надежда за откриването на изчезналия български алпинист Боян Петров.

Те дори изразиха готовност да продължат издирването на Боян Петров под връх Шиша Пангма в Хималаите.

Хеликоптерите отново са в готовност и при първа възможност ще излетят, за да претърсят района около най-ниския осемхилядник.
Тази информация бе обявена от агенцията „Dream Wanderlust“, която ръководи спасителната операция за Боян Петров. Припомняме, че алпинистът е в неизвестност от 3 май.

Боян Петров

Открити са опаковки от храна

Екипът за въздушно претърсване не губи надежда, че все пак хеликоптерите ще имат шанс да излетят. От вчера времето е започнало да се подобрява. Екипът иска да извърши последна операция по претърсване, преди да излезе с каквото и да е заключение по случая.
Това съобщение бе публикувано на страницата на компанията в 9.37 ч. българско време днес.

Наземният екип вече е в базов лагер. По време на търсенето не са открили никакъв признак на живот от липсващия Боян Петров.
Въпреки всичко хеликоптерният екип е в готовност да продължи търсенето, ако метеорологичната обстановка даде възможност това да се случи.
На този етап времето все още не е достатъчно благоприятно, за да го търсят по въздух.

Ръководителят на „Симрик Еър“ г-н Йогеш обяви: „Шерпите не откриха следа от живот, но намериха опаковки от храна около Лагер 3. Въз основа на тези следи искаме още една възможност да претърсим, което може би ще бъде и последното претърсване за изчезналия алпинист. Ще дадем всичко от себе си. Да се надяваме на по-добро време. Ако нямаме шанс днес, ще опитаме утре рано сутринта.“.

По всяка вероятност следващите часове ще са последни от спасителната акция за Боян Петров и тя скоро ще бъде прекратена, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар