Легендарен катерач разкри какви са шансовете Боян Петров да е още жив

Гласувайте за статията

Всички се надяват на чудо и този път

Съдбата на българския алпинист Боян Петров все още вълнува много хора по света.

Легендарният катерач Костас Канидис разкри какви са шансовете му той все още да е жив. Той бе категоричен, че Боян Петров не е тръгнал да покорява Шиша Пангма, за да умре.

Той обаче посочи с огромно съжаление, че наистина би трябвало да стане чудо, за да бъде открит Боян Петров жив. Пред БГНЕС професионалният катерач, който е покорил Броуд Пик, висок 8 047 метра.

Боян Петров

Всички се надяват на чудо и този път

Катерачът от Стара Загора е участвал на два пъти в гръцки експедиции за изкачване на първенеца на света – Еверест от север.
Според него Боян Петров няма шансове да издържи на тази височина без храна и вода повече от 30-35 часа.

Катерачът заяви в прав текст, че това е зоната на смъртта. Той обаче призна, че за него нещастието е в това, че по всяка вероятност Боян Петров е направил погрешна стъпка, която може би му е коствала живота. Това, което му дава някаква надежда е, че алпинистът не би се предал дори и в лошо време.

Предвид, че склоновете на Шиша Пангма, са доста стръмни, Канидис и убеден, че Боян Петров не би седнал да чака на едно място. Той смята, че има логика в това, че алпинистът не е взел мобилния си телефон, предвид, че е обявил напълно самостоятелно изкачване. Едно обаче е сигурно – той не е тръгнал, за да умира.

Канидис е уверен, че Боян Петров никога не би тръгнал безразсъдно. По всяка вероятност рязкото влошаване на времето му е изиграло лоша шега. В заключение Канидис разкри, че е разговарял с Боян Петров в Банско, преди да се отправи към Хималаите.

Тогава му е казал, че понякога се давят най-добрите плувци. Алпинистът пък на свой ред отговорил, че подхожда изключително внимателно към върховете, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар