Премиерът на Израел с култов гаф: Нетта, ти си любимата ни крава… (Още за изцепката)

Гласувайте за статията

Премиерът на Израел с гаф към Нетта

Нетта е новата победителка в Евровизия. Израелката спечели шоуто с рекорден вот. Нейната песен „Тоу“ успя да грабне зрителите и да стане номер едно на тазгодишния конкурс. Битката за победата беше наистина тежка. До последно за първото място се бореха Израел, Кипър, Австрия и Швеция.

Но Нетта успя да пребори жестоката конкуренция. Израелката успя да грабне публиката и журито с уникалното си изпълнение, с глас и визия. И въпреки хилядите подигравки тя грабна голямата награда. Подигравки Нетта претърпя и от българска страна. Певицата Вики Терзийска се позволи да я нарече „кюфте“. „Това кюфте от Израел, което излезе в розово, ти хареса?“, попита възмутено Терзийска водещия Сашо Кадиев. „Абе тя подскачаше, тя какво ли не правеше по тази сцена…“, продължи с негативния коментар Вики. Според нея израелската участничка не е трябвало въобще да продължава напред в конкурса. За съжаление на Вики Нетта не само продължи, но се пребори и за победата.

„Благодаря ви, че избрахте различното, нестандартното, необичайното. Благодаря ви за подкрепата и любовта“, каза победителката при получаването на своята награда. Нетта толкова се развълнува, че не можа да сдържи сълзите си. Тя се разплака и не можа да изпълни парчето си докрай. Въпреки всичко получи хиляди овации от публиката.

Догодина Евровизия ще се проведе в Йерусалим. След края на Евровизия премиерът на Израел също поздрави Нетта в социалната мрежа Туитър. С поздрава му обаче се получи малък гаф. „Нетта, ти си истинска крава. Ти донесе истинско уважение на Израел! Следващата година в Йерусалим!“, написа той. Не, израелския премиер не е искал да нарече Нетта „крава“. Грешката се случва заради три букви, които на еврейски се превеждат така. Програмата за превеждане прави грешка и така вместо „любимка“ израелския премиер без да иска обижда победителката.

Нетта е новата победителка в Евровизия сн. Туитър

Нетта е новата победителка в Евровизия
сн. Туитър

Няколко дена по-късно грешката беше поправена.

Нетта стана от "любимка" - "крава" заради грешен превод сн. Туитър

Нетта стана от „любимка“ – „крава“ заради грешен превод сн. Туитър

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Премиерът на Израел с култов гаф: Нетта, ти си любимата ни крава… (Още за изцепката)”

  1. Иван Стефанов

    май 14. 2018

    Уникална помия!!!! Изпълнение-демонстрация на простащина и отчайваща артистичност!!! Очевидно и тук най-значим се е оказал оня фактор, дето през 2014-та даде първото място на безполовото изродче-хермафродит Кончита Вурст.

Добавете коментар