Перлите в богатството на Брендо

Гласувайте за статията

Брендо е един от крупните туристически босове у нас

Хотелският комплекс „Оазис“ в Лозенец е най-скъпата перла в имотната корона на Брендо

Осъденият за наркотрафик и пране на пари в три държави в Европейския съюз Евелин Банев-Брендо е сред маститите туристически босове в България, а стойността на хотелските му комплекси се оценява за около 500 млн. лева – пише в. „Уикенд“.

Перла в имотната огърлица на 53-годишния крал на дрогата е комплексът „Оазис“ в Лозенец. Вдигнат преди десетина години, днес комплексът, състоящ се от десетки самостоятелни къщи и няколко хотела, работи на пълни обороти всяко лято – отбелязва изданието.
„Куриозно е, че Брендо не само изпра стотици милиони през „Оазис“, но и спечели куп пари, тъй като в периода 2008-2012 г. продаваше на руснаци по 4000 евро квадратния метър“ – коментират брокери.

Освен „Оазис“ Евелин Банев притежава чрез сложна върволица от офшорни фирми още няколко хотела – бутиковия „Ле Фльор“ на най-скъпата българска улица „Витошка“, хотелите „Лозенец“ и „Мег“ в столицата, а миналата пролет сложи ръка върху „Рила“, за който брои 15 млн. евро на Васил Божков.

Брендо е собственик и на още няколко апетитни имота в София, сред които изпъкват затвореният жилищен комплекс „Ботаника“ в Драгалевци и комплексът „Оазис“ в Панчарево. Хотели и жилищни площи в Тополовград, Пловдив, Слънчев бряг и Созопол допълват имотната огърлица на митичния кокаинов крал.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар