Деси Банова и Росен Плевнелиев в грях пред Бога (Вижте причината)

Гласувайте за статията

Деси Банова и Росен Плевнелиев венчани от монах?

Деси Банова и Росен Плевнелиев подготвят своята пищна сватба, както вече знаем. Бъдещото семейство очаква и първата си рожба, която според слуховете ще е от женски пол. Очаква се сватбата на двамата влюбени да е в имението на Плевнелиев в град Урануполи. Градът се намира в близост до Света гора или Атон. Затова и Деси Банова много искала бракът й да бъде благословен от именно от божиите хора там, пише „Уикенд“.

Плевнелиев се надявал също, че бракосъчетанието ще бъде извършено от монах от Света гора, твърдят запознати. Той искал да се врече във вярност на Банова не пред кого да е, а лично пред игуменът на българския манастир – дядо Амвросий. Бившата синоптичка на NOVA искала да се похвали пред приятелките си, че е първата венчана от атонски монах.

Това, което притеснявало Деси и Росен е, че в Света гора не се допускат жени. Преданието гласи, че Света Богородица и Свети Йоан тръгнали на път, за да посетят Свети Лазар. Изведнъж лодката им се олюляла и се озовала на тогавашния все още езически Атон. Лодката се разбива близо до манастира „Ивирон“. Божията Майка изплувала на брега и останала възхитена от красотата, която се изправила пред погледа й. Тя благословила земята и помолила Сина си да превърне това място в нейна градина. Оттогава планината е посветена на Света Богородица като нейна градина, в която не се позволява присъствието на други жени, освен нейното.

Деси и Росен се надявали да се извърши изнесен ритуал. Запознати твърдят, че Плевнелиев водил лични разговори с игумена Амвросий да ги бракосъчетае.

„Църквата по принцип забранява венчавките да се извършват от монаси, защото самите те нямат право да се женят. В България обаче правим изключение, тъй като нямаме достатъчно свещеници, а Зографският манастир е български и там важат нашите правила“, казват специалистите по богословие.

Деси Банова и Росен Плевнелиев ще се венчаят в Света гора сн. YouTube

Деси Банова и Росен Плевнелиев ще се венчаят в Света гора сн. YouTube

Очаква се Плевнелиев да отблагодари на игумена подобаващо.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар