Тъмни облаци надвиснаха над Гала

Тъмни облаци надвиснаха над Гала
5 (100%) 1 vote

Гала загази здравата

Покрай скандалния случай с Кармен Лазарова, която се появи в предаването на Гала, стана ясно, че тв водещата има сериозни проблеми. „На кафе“ отнесе сериозни глоби заради несъобразителността на блондинката.

Марица.бг разкри, че предаването е било наблюдавано от СЕМ цели 15 пъти, като в 7 от тях са констатирани сериозни нарушения. В резултат от това на Гала са наложени глоби.

От медийния регулатор обясняват, че установените нарушения са във връзка с реклама на препарати, отпускани без лекарско предписание, алтернативни методи за лечение и липсата на сключени договори за спонсорство.

Не става ясно какъв е размерът на наложените глоби, а също и колко от решенията са били обжалвани. От СЕМ съобщиха, че нито веднъж Гала не е била глобявана за реклама на алтернативни методи на лечение, тъй като в закона няма такава точка. Но не крият, че са констатирани нарушения от този тип.

Според закона за здравеопазването е забранено рекламирането на алтернативни лечебни средства. От ведомството заявиха, че до влизането на новата разпоредба в сила, СЕМ ще следи какво се излъчва в предаването на Гала.

Многократно електронният регулатор е изпращал запитвания до ведомството с конкретни примери от предаването „На кафе“. Но по случая не е взето конкретно решение и не е наложено конкретно наказание. Медийният регулатор няма право да участва в редакционната политика на медията, според действащия в момента закон.

Но след последния скандален случай, предаването вероятно няма да се размине без глоба. Нищо чудно последните събития да поставят отново под въпрос оставането на Гала в Нова тв.

Според слуховете, продуцентите обмислят да прекратят взаимоотношенията си с нея. От една страна заради желанието си да разнообразят ефира с нови лица, а от друга заради ниския рейтинг на предаването.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар