Сергей Скрипал и Юлия – какво се случва с тях в момента?

Гласувайте за статията

Сергей Скрипал отровен с 50 грама „Новичок”

Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени преди близо два месеца в Солсбъри с веществото „Новичок”. Юлия Скрипал беше изписана от болницата, но няма никаква информация къде е. Два месеца след инцидента Сергей Скрипал все още е болница. Това съобщава от Националната здравна служба в Югозападна Англия, пише Блиц.

Сергей Скрипал се подобрява. „След инцидента в Солсбъри, пациентът се намира в болницата в Солсбъри заради въздействието на нервно паралитичното вещество. Здравословното му състояние се подобрява и той вече не е в критично състояние”, информират здравните власти.

По рано днес официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова напомни, че Москва няма данни за състоянието на Скрипал и дъщеря му Юлия, както и за това къде се намират в момента.

50 – 100 „Новичок”

Появиха се и нови разкрития за случая. Сергей и Юлия Скрипал са били отровени с доза от 50 до 100 грама „Новичок”. Веществото е било в течно състояние, според генералния директор на Организацията за забрана на химическите оръжия Ахмед Юзумджу, предава БНР, пише „24 часа”. Той отбелязва, че използваното количество „Новичок” е значително повече от необходимото за научни цели. Това предполага, че в конкретния случай отровата е разработена като оръжие. В интервю за „Ню Йорк Таймс” Юзумджу завява, че 100 грама са еквивалент на 100 милиграма. А това е максималното количество, което може да се пренася като течност в ръчен багаж при полет със самолет.

Юзумджу отбелязва още, че използваният „Новичок” е много устойчив и издръжлив, тъй като не се е повлиял от климатичните условия. Това обяснява защо химиците са успели да го идентифицират доста време след нападението.

Сергей Скрипал се подобрява сн.Евроком

Сергей Скрипал и Юлия отровени с 50 до 100 грама „Новичок“  сн.Евроком

Виктория Скрипал е притеснена от липсата на връзка със Сергей и Юлия, съобщава „Московский комсомолец”, пише „Фокус”. Изданието отбелязва, че шумът около делото за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му е намалял значително. В открито писмо до Юлия Виктория изразява загриженост от липсата на каквато и да е  информация за здравословното и психическото състояние на двамата след отравянето им. Тя се обръща към Юлия с молба да й разреши да вземе кучето й от приюта, в който то се намира в момента. Виктория моли още и за указания какво да прави с квартирата и колата й.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар