Синоптикът Красимир Стоев разкри какви изненади ни е подготвило времето в почивните дни около Гергьовден Преглеждания: 2100

Времето се разваля точно за почивните дни
0
Оценете този post

Времето се разваля точно за почивните дни

Синоптикът от НИМХ към БАН – Красимир Стоев разкри какви изненади ни е подготвило времето за почивните дни около 6 май – Гергьовден.

Красимир Стоев твърди, че месец май ще започне с горещо време и температурите ще достигнат около 30 градуса на повечето места в страната. Точно за почивните дни около Гергьовден обаче, времето ще се разхлади.

6 май се очертава като дъждовен, посочи Красимир Стоев в ефира на „Денят започва“ по БНТ.
През празничните почивни дни ще има купесто-дъждовни облаци. Разбира се няма да ни се размине и дъждът.

Красимир Стоев
Времето се разваля точно за почивните дни

Красимир Стоев посочи, че най-топло ще е времето около 3-4 май. И тогава обаче няма да ни се разминат дъждовете, а на места дори ще има градушки и гръмотевични бури.
Въпреки високите температури, метеорологичната обстановка над страната ще се задържи доста неустойчива.

Навръх Гергьовден на повечето места в страната ще се изсипе дъжд. Малко вероятни са валежите само в източната половина на страната.

Красимир Стоев подчертава, че в края на първото десетдневие на месец май се очаква понижение на температурите.
Спиране на валежите и относително стабилно време се очаква през второто десетдневие на месеца. В средата и края на десетдневието обаче времето отново ще е неустойчиво.

През тези дни ще има кратки превалявания с гръмотевици. Повишението на температурите ще е по-трайно едва през последното десетдневие на месец май. Красимир Стоев прогнозира, че тогава температурите на повечето места ще достигнат 28 градуса, но пък отново ще има валежи, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.