Ангела Меркел приема 10 000 бежанци (Подробности)

Гласувайте за статията

Ангела Меркел приема още 10 000 бежанци в Германия

Ангела Меркел приема 10 000 бежанци. Германският канцлер ще приеме 10 000 бежанци по програмата за преселване между Европейския съюз и Турция. Германия подкрепя тази програма, за да се „предотврати незаконната миграция и да се замени със законни възможности”, пише „24 часа”. Това заяви Меркел на среща с върховния комисар за бежанците на ООН Филипо Гранди.

„Правителството на Германия е съгласно да приеме 10 000 бежанци от Северна Африка и Близкия изток като част от програмата на Европейския съюз”, заяви европейският комисар за миграцията, вътрешните работи и гражданството Дмитрис Авромопулис, пише сайтът nbox.bg. „Германското правителство отново е на предна линия по въпросите на международната солидарност”, заяви още той.

Програмата е обявена миналото лято. Тя има за цел да осигури пряк и сигурен маршрут до Европа за най-нуждаещите се от убежище. До есента на 2019-та година най-малко 50 000 човека, предимно от Северна Африка, би трябвало да намерят нов дом в Европейския съюз.

Аврамопулос призова Германия да премахне граничния контрол, въведен по време на бежанската криза. Шенгенската зона позволява възобновяване на граничния контрол по време на криза, но според Авромопулос това не може да продължава неограничено. „Трябва бързо да се върнем към нормалното функциониране на Шенгенската система”, заяви той. Германия планира да удължи контрола на границата си с Австрия след изтичащия през май краен срок.

Ангела Меркел се съгласи да приеме още бежанци, а с това Германия се стреми да прекрати или поне да намали незаконната миграция към страната. През 2015-та година убежище в страната потърсиха близо 890 000 души, и Меркел беше критикувана за политиката си.

Ангела Меркел приема 10 000 бежанци

Ангела Меркел приема 10 000 бежанци сн. Интернет

Авромопулос каза пред германската медийна група „Функе”, че Германия се е съгласила с плана по-рано тази седмица. Преди срещата си с германския външен министър Хорс Зеехофер в Берлин,  Аврамопулос каза, че целите на програмата са постигнати след като други държави от ЕС са се съгласили да приемат 40 000 бежанци.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар