Официално! Кралица Елизабет посочи Чарлз за крал на Британия

Официално! Кралица Елизабет посочи Чарлз за крал на Британия
4 (80%) 1 vote

Кралица Елизабет спази традицията, принц Чарлз да е следващият крал на Англия

Въпреки че е на 91 години кралица Елизабет досега нито веднъж не бе посочвала следващия крал на Англия и свой наследник. Преди дни обаче тя го направи и този път наследникът й е не друг, а принц Чарлз.

Въпреки разногласията между двамата, проблемите, които имаха през годините и тревогата на Елизабет, че синът й няма да се справи със задълженията си, тя обяви, че той ще я смени на трона. Това стана по време на официалната вечеря на лидерите на Британската общност. При срещата, Елизабет поиска от лидерите да признаят синът й,  за неин официален наследник. И бъдещ крал на Англия и общността.

Говори се, че кралицата не е взела лесно това решение. Първоначалният й план бил да предложи принц Уилям, но след издънката му в Швейцария миналата година, се отказала от идеята да прескочи сина си, за сметка на своя внук. Освен това Кейт и Уилям били категорични, че искат да прекарат повече време с децата си, водейки нормален живот, доколкото им е възможно, вместо да се ангажират с още повече кралски задължения. Така че кралицата с неохота приела синът й да я наследи на трона.

Решението на кралица Елизабет обаче има някои ограничения. Според придворните, нейно величество била твърдо против Камила да се нарича кралица на Англия. Вместо това тя ще бъде ерцхерцогиня или принцеса — консорт. Но не и кралица. Въпреки че двете поддържат приятелски отношения, Елизабет още не е забравила скандалите, нито е простила на сина си развода му с Даяна.

Кралица Елизабет посочи Чарлз за свой наследник

Кралица Елизабет посочи Чарлз за свой наследник сн. Twitter

Другото условие на кралицата е свързано с принц Уилям. Говори се, че тя е настояла пред внука си да приеме титлата принц на Уелс, след като баща му бъде коронован за крал. Също така той има право да предаде короната на принц Джордж. Без самият той да управлява.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар