Русия: ОЗХО стана жертва на политическите игри на Запада!

Гласувайте за статията

Русия и САЩ продължават да спорят

Русия и САЩ продължават да се обвиняват взаимно за химическата атака в Сирия. Говорителят на Държавният департамент Хедър Науърт заяви, че Русия и Сирия „почистват” мястото на предполагаемата химическа атака в град Дума, съобщи „Ройтерс”.

Русия е загрижена за ситуацията около ОЗХО и твърденията на Хедър Науърт, че Русия и Сирия се опитват да „почистят” мястото на атаката. „Ние предполагаме, че това е опит да извършат свое нагласено разследване. Руските официални лица заедно със сирийския режим според нас, работят, за да почистят мястото на атаката и да премахнат доказателствата за използване на химическо оръжие”, каза Науърт, пише Блиц. Според нея „хората са били притискани от Русия и Сирия да променят разказите си”.

По-рано обаче Дамаск изпрати официална покана за посещение на инспекторите от ОЗХО в град Дума. Сирия заяви, че е готова да предостави необходимата помощ на специалистите.

Руският външен министър Сергей Лавров припомни, че групата от експерти на ОЗХО, която е трябвало да разследва събитията в Дума, не е успяла да премине. „Те обаче не успяха да тръгнат в този момент, защото започнаха ударите. Някой силно не искаше да попаднат своевременно в този район, за който става дума”, отбеляза Лавров.

„Тази организация, както и върховният комисар на ООН по правата на човека, както и Съветът по правата на човека на ООН, изглежда са се превърнали в жертва на много евтини и подли политически игри на някои страни в рамките на НАТО и извън”, заяви руският заместник външен министър Сергей Рябков пред „Дойче Веле”.

„Почистване“

Заместник-председателят на Комисията за международни отношения Алексей Чепа заяви, че изявленията на американците са опит предварително да се „измие” обвинението за безпочвен ракетен удар срещу Сирия.

Русия и САЩ продължават да се обвиняват взаимно за химическата атака в Сирия

Русия и САЩ продължават да се обвиняват взаимно за химическата атака в Сирия

Председателят на Комитета за международна политика Леонид Слуцкий подкрепя изцяло Алексей Чепа. „Изявлението на Държавния департамент на САЩ за предполагаемото изчистване на предполагаемата химическа атака в сирийския град Дума е друга лъжа и неоснователни обвинения без никакви доказателства”, каза той пред „РИА Новости”.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар