Защо САЩ мести войната към Балканите? (И разполага ли Тръмп ядрени бази в Гърция?)

Гласувайте за статията

САЩ мести войната към Балканите, Тръмп разполага ядрени бази в Гърция

Защо САЩ мести войната към Балканите? Лидерът на гръцката комунистическа партия твърди, че американците са разположили бази с ядрени оръжия на гръцка територия, което при това е разрешено от официална Атина.

Лидерът на гръцката комунистическа партия Димитрис Куцумбас остро разкритикува гръцките власти за отстъпването пред натиска от САЩ и ЕС. Той твърди, че правителството на гръцкия премиер Алексис Ципрас е позволило на американците да разполагат с ядрени оръжия в Гърция.

В интервю за гръцката телевизия „ANT1 TV“, Куцумбас заяви, че на територията на южната ни съседка се намират множество американски и военни бази на НАТО, а гръцката общественост не е наясно с това.

Той каза още, че американците строят ядрени оръжия във военната база Аракс, западно от Атина.

Според него, американските военни дронове са разположени в база „Лариса“, южно от Солун, докато американските военни хеликоптери са разположени в базата Александрополис. Тя се намира в близост до границата на Гърция с Турция. Той също така заяви, че американско военно оборудване се намира и на гръцкия остров Крит, по-точно в содовата база.

Според лидера на Комунистическата партия на Гърция, наскоро американците в страната са доставили ново военно оборудване под предлог, че страната, която е член на НАТО трябва да бъде укрепена поради емигрантската криза.

Всичко това обаче е отхвърлено от властите в Атина. Гръцкият външен министър Никос Котиас заяви, че никога не са обсъждани ядрени преговори на територията на Гърция.

САЩ с ядрени бази в Гърция?

САЩ с ядрени бази в Гърция? сн. tochka.mk

В същото време въпросът защо Америка се опитва да пренесе войната на Балканите остава. Вече стана ясно, че обгазяването на град Дума е било инсценировка. Дете, което е участвало в снимките, разкрива, че терористите са предложили храна на гражданите, за да участват в инсценировката. Какво още предстои да се случи, тепърва ще видим.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар