Отиде си Барбара Буш (Коя беше първата дама на САЩ?)

Гласувайте за статията

Барбара Буш си отиде на 92 год

Барбара Буш си отиде от този свят на 92 години. Съпругата на 41-вия президент на САЩ Джордж Буш – старши е починала във вторник, се казва в официалното съобщение за смъртта й, разпространено от нейното семейство, пишат информационните агенции.

Барбара Буш приживе успя да надмине по популярност дори съпруга си и сина си. „Бившата първа дама на САЩ и упорит защитник на семейната грамотност Барбара Пиърс Буш почина във вторник , на 17-ти април, 2018 на 92 години”, гласи част от официалното съобщение за кончината й, публикувано в социалната мрежа Туитър от говорителя на двойката Джим Макграт.

Но коя всъщност беше първата дама на САЩ? Барбара Буш е родена на 8-ми юни 1925-та година в Ню Йорк. Тя е далечна роднина на 14-тия президент на САЩ Франклин Пиърс. Барбара се запознава с бъдещия си съпруг Джордж Буш – старши на 16-годишна възраст по време на тържество за Коледа.

Елитно образование

Бащата на първата дама Марвин Пиърс притежава издателството „McCall Corporation”. Образованието на Барбара не отстъпва по нищо на положението й в държавата. Тя учи в едни от най-елитните училища. През 1931-ва година учи в „Milton Public School”, след шести клас продължава в частното училище „Ashley Hall”. Барбара играела в училищния театър, занимавала се с различни видове спорт като плуване, тенис и колоездене.

На 16 години Барбара среща бъдещия си съпруг Джордж Буш. На коледно парти, тя среща 17-годишен младеж на име Джордж, който успява да спечели сърцето й завинаги. Преди да сключи брак бъдещото семейство преминава през много изпитания. Едно от тях било войната.

На бойното поле никак не било леко на младия Джордж. Той кръщавал всеки самолет, на които лети с името на своята любима: „Барбара I”, „Барбара II”, „Барбара III”. През септември 1944-та година самолетът на Джордж е свален над океана. Той е единственият оцелял от екипажа и прекарва четири часа преди да дойде спасителния екип.

През 1945-та година двамата влюбени сключват брак. Джордж е демобилизиран малко след това и те се местят в Тексас. Там бъдещият президент се захваща с петролен бизнес, който потръгва, а Барбара се отдава на отглеждането на децата.

Барбара преживява много тежки моменти през живота си. Един от тях е загубата на дъщеря й, която диагностицират с левкемия.

Барбара Буш си отиде на 92 години

Барбара Буш си отиде на 92 години сн. Гугъл изображения

Първата дама на САЩ приживе създаде своята фондация „Barbara Bush Foundation for Family Literacy” и също така се занимаваше с благотворителност. Барбара Буш беше една силна жена, която подкрепяше своето семейство, независимо от трудността на ситуацията, в която са попаднали.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар