Доналд Тръмп обяви важно решение за американските войски в Сирия (Вижте какво каза)

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп иска да изведе американските войски от Сирия

Доналд Тръмп иска да изведе американските войски от Сирия възможно най-бързо. Американският президент обмисля това да стане веднага след приключването на операцията срещу „Ислямска държава”, пише Блиц.

Доналд Тръмп потвърди намерението си да изтегли войските от Сирия още  в началото на април. Сега той потвърди своите намерения. „Мисията на САЩ не се е променила, президентът много ясно заяви, че иска американските войски да се върнат у дома възможно най-бързо. Ние твърдо сме решили да съкрушим напълно „Ислямска държава” и да създадем условия, които да не им позволят да се завърнат. Освен това очакваме, че нашите регионални съюзници и партньори ще поемат допълнителни военни и финансови отговорност за обезпечаване сигурността в района”, заяви говорителят на Белия дом Сара Сандърс.

Тя каза това няколко часа след като френският президент Еманюел Макрон обяви, че Франция и Великобритания са успели да убедят Тръмп да не изтегля американските войски от Сирия.

„Искам да си тръгнем оттам, искам да върнем войниците у дома, искам да започне възстановяването на страната ни”, каза Тръмп в началото на април. Американският президент заяви още, че е дал заповед за нанасяне на удари по Сирия в рамките на своите пълномощия.

Доналд Тръмп иска да изведе американските войски от Сирия възможно най-бързо

Доналд Тръмп иска да изведе американските войски от Сирия възможно най-бързо сн. Гугъл изображения

Доналд Тръмп не пропусна да отговори и на критиките отправени към него за случая със Сирия. „Действах в съответствие с моите конституционни пълномощия за водене на външната политика, както и като главнокомандващ на въоръжените сили на страната и държавен глава в интерес на осигуряване на националната сигурност и външната политика на САЩ, за да постигна стабилност в региона, да не допусна използване и разпространение на химическите оръжия и да избегна влошаване на сегашната хуманитарна ситуация в региона”, твърди американският президент в писмо до двете камари на Конгреса – Камарата на представителите и Сената.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар