Тереза Мей даде зелена светлина за Сирия (Англия напада без САЩ?)

Гласувайте за статията

Тереза Мей даде зелена светлина за Сирия, Англия готова за въздушни удари

Опитите на София да постигне сближаване между Брюксел и Москва не се увенчаха с успех. Всъщност, британския премиер Тереза Мей, обяви, че Англия ще атакува Сирия, със или без подкрепата на ЕС. И докато в Брюксел остават предпазливи, Лондон използва случая „Скрипал“ и все още разследващата се атака над град Дума, за да изпрати бойни единици в Сирия.

Това се случва часове след като американския президент Доналд Тръмп заплаши Русия с война. Малко по-късно той смекчи тона. А вчера дори заяви, че всъщност нападението над Сирия е само възможност. И то такава, която може да не се реализира.

Далеч по-крайно смятат да действат в Лондон. Парламентът одобри решението на Тереза Мей да атакува Сирия и по-точно правителствени позиции на Асад. Тереза Мей все пак запази мълчание кога ще се извършат ударите и кои цели ще засегнат.

Правителството е в конфликт с Русия от няколко седмици. Сблъсъкът между двете страни бе предизвикан от отравянето на бившия агент Сергей Скрипал и дъщеря му. Въпреки твърденията на братовчедката на Юлия — Виктория Скрипал, че годеникът на момичето се е опитал да я убие, властите в Лондон изгониха над 30 руски дипломати. Обвиненията срещу Москва продължават, въпреки че и самата Юлия е изразила тревога, че може би годеникът й е опитал да я убие.

Дни по-късно се появиха твърденията за химическа атака над цивилни граждани. Този път Мей дори не изчака международния екип да приключи с доклада си, а поиска зелена светлина за военен удар. Въпросът, който никой обаче не си задава, е: Защо Англия използва всеки възможен предлог, за да предизвика военен конфликт с Москва?

Тереза Мей готова за въздушен удар в Сирия?

Тереза Мей готова за въздушен удар в Сирия? сн. Flickr 

И дали това не е опит да отклони вниманието от друг голям проблем, който Лондон отчаяно се опитва да прикрие от целия свят?

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар