Доналд Тръмп разкри истинската си цел: Сирия няма значение за мен!

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп не изключва нито една опция в отговор на химическата атака

Доналд Тръмп  не изключва нито една опция в отговор на последната химическа атака в град Дума. За възможните опции говори д-р Йозеф Брамл, експерт за САЩ в Германското дружество за външна политика и автор на книгата „Америка на Тръмп – в ущърб на свободата”. Той даде интервю за „Дойче веле”.

„Предполагам, че става въпрос за американски въздушни удари срещу Сирия. Но за разлика отпреди една година, когато САЩ също удариха от въздуха след използването на химически оръжия в Сирия, този път това няма да бъде символично. Тогава Тръмп искаше да покаже, че не е марионетка на руснаците, но пък не искаше и да прекалява и затова предварително информира Русия. А тя на свой ред предупреди сирийците. Този път няма да има никакви предупреждения”, каза Брамл, пише vesti.bg.

Според него американските действия срещу Русия ще бъдат минимални. „Те ще бъдат минимални. По отношение на Русия Тръмп не разполага с кой знае какви военни опции и ще продължи да залага предимно на икономическите санкции – но само дотолкова, че да не се окаже сам под нов вътрешнополитически натиск. Да не забравяме, че специалният прокурор Робърт Милър продължава да разследва срещу Тръмп”, допълни той.

Периферно бойно поле

Брамл казва още, че Сирия е само периферно бойно поле. „Мисля, че Сирия е само периферно бойно поле в конфликта на американците с Иран. Следващата стъпка, която те ще предприемат, е да се оттеглят  от ядрената сделка с Техеран. Това ще стане през май и ще задълбочи конфликта. Намесата на Иран в Сирия може да послужи на американците като морално и геостратегическо оправдание за техните действия. Да не забравяме и това, че Тръмп направи свой съветник по националната сигурност не друг, а Джон Болтън, когото познаваме като яростен критик на Иран. Това е много сериозен индикатор”, каза още Брамл пред „Дойче веле”.

Доналд Тръмп не изключва нито една опция в отговор на химическата атака

Доналд Тръмп не изключва нито една опция в отговор на химическата атака сн. Гугъл изображения

Той потвърди, че Доналд Тръмп иска да изтегли от Сирия сухопътните части, за да не се окажат заложници на евентуално неблагоприятно развитие. „Както вече казах, според мен в действителност САЩ се вълнуват основно от Иран. И колкото по напечено става за Тръмп в САЩ, толкова по-голям става рискът от война срещу Иран”, допълни Брамл.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар