Вашингтон Поуст: Наистина ли Русия се опита да убие Скрипал?

Гласувайте за статията

Вашингтон Поуст попита защо Сергей и Юлия са живи

Вашингтон Поуст попита защо Сергей и Юлия Скрипал са живи след като са били отровени с нервно-паралитичното вещество „Новичок”. Както вече знаем, те са били открити в парк в английския град Солсбъри. Юлия Скрипал е била в кома, а баща й Сергей Скрипал е били буден, но дезориентиран, пише vesti.bg.

Юлия Скрипал вече е изписана от болницата. Баща й Сергей Скрипал също се подобрява. Очаква се скоро да изпишат и него от лечебното заведение. „Бащата на Юлия отбеляза забележителен напредък, въпреки, че се възстановява по-бавно от нея. Надяваме се, че ще може да го изпишем скоро”, се казва в изявлението на болницата пред чуждестранните медии.

Днес Вашингтон Поуст повдигна друг въпрос по случая. А именно защо Юлия и Сергей Скрипал не са колабирали веднага, ако са били отровени с мощно нервно-паралитично вещество?  Ако са влезли в контакт с веществото на прага на дома си, как са имали възможност първо да отидат в кръчма и в ресторант, преди да ги намерят на пейката в парка?

Експертите изказаха своето мнение по случая. „Отравянето не води непременно до смърт”, казва Мишел Карлин, преподавател по съдебна и аналитична химия в университета в Нортумбрия. „Ако се лекува бързо и адекватно, възстановяването от много съединения е възможно”, допълва тя.

„Ние наистина не знаем как какво е нормално при нервно-паралитичните агенти от групата „Новичок”, но трябва да запомните, че тялото им е било отровено с химично съединение и макар, че даването на антидот ще блокира сигнала му, тялото все пак се нуждае от време, за да се възстанови. То трябва да се възстанови естествено и това изисква време”, разказва експертката.

Вашингтон Поуст попита защо Сергей и Юлия са живи

Вашингтон Поуст попита защо Сергей и Юлия са живи

Трудно е обаче да се каже защо Юлия Скрипал се е възстановила по-бързо от баща си. „Не знаем дали е, защото в нея е попаднало по-малко количество от нервно-паралитичното вещество или, защото е по-млада, или по-здрава. Има твърде много фактори, които да се вземат под внимание”, обяснява Карлин.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар