Катя и Здравко от „Ритон“ потънаха в скръб Преглеждания: 2898

Здравко е благодарен, че са го познавали
0
Оценете този post

Здравко е благодарен, че са го познавали

Катя и Здравко от известния дует „Ритон“, потънаха в скръб.

Дуетът се появи в студиото на Нова тв предрешен изцяло в черен цвят. Причина за това стана кончината на великия композитор Тончо Русев.

Катя и Здравко от „Ритон“ споделиха, че познавали Тончо Русев от 42 години. Именно той е бил най-важният човек, за да се запазят като дует толкова дълго време. Здравко предположи, че може и да е имал слабост към някой от изпълнителите, но не му е личало.

"Ритон"
Здравко е благодарен, че са го познавали

Именно той бил човекът, който запознал дует „Ритон“ и се превърнал в техен неофициален продуцент. В заключение двамата признаха, че се чули с него преди последния им концерт. Русев ги помолил да посветят негова песен на жена му Елена, а те се разплакали, тъй като много се натъжили. Тогава вече композиторът бил много болен, уточнява Здравко.

В заключение той изрази благодарност, че са го познавали, а Катя просто обели: „Светла му памет!“.

Естрадната легенда Васил Найденов заяви, че той е бил човек, който е пишел конкретно за даден певец или певица. Характерното за него било, че не просто пишел музика, а познавал и най-малката подробност от характера на изпълнителите.

Найденов посочи, че това е бил начинът, по който композиторът успявал да влезе предварително под кожата на всеки един от певците. При тях това се случвало още преди да са седнали на пианото. Той имал редкия талант да усеща какво може в действителност един изпълнител. Това заяви Васил Найденов в ефира на сутрешния блок на Нова тв – „Здравей, България“ по повод тъжната вест за смъртта на композитора Тончо Русев.

Той посочи още, че Тончо Русев е бил изключителен музикант и инструменталист. Неговата музика е изключително българска и е адресирана до всеки един българин. Именно това е и причината, поради която тя ще пребъде във времето, категоричен бе Васил Найденов.
Певецът сподели, че преди броени дни изпял песента „Телефонна любов“ в английската столица Лондон и публиката станала на крака.

Естрадната легенда е категоричен, че аплодисментите не са били само за него, а и за композитора Тончо Русев. Именно той е бил човекът, благодарение на който се е появил дуетът му със Силвия Кацарова в изпълнение на песента „Огън от любов“. Песните му, са изключително силни и емоционални.

Васил Найденов разкри още, че всеки един от изпълнителите наричал Тончо Русев – Маестро и това идвало от дълбините на сърцата им. Именно това е най-важното признание за един човек. Това разкрива и смисълът от съществуването на даден човек. В заключение Найденов призна, че много пъти е печелил конкурси именно с песни на Тончо Русен. Призна, че ще го изпрати с думите: „Бог да те прости, Маестро!“.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.