Без Доналд Тръмп на срещата на Америките в Лима (Защо Белия дом я бойкотира?)

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп няма да присъства на срещата на Америките

Доналд Тръмп няма да присъства на срещата на Америките, пише Блиц. Това съобщи прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс. Срещата ще се проведе на 13-14 април, но на нея ще присъства вицепрезидентът на САЩ. Това е среща на лидерите на държавите и правителствата от Западното полукълбо. Тя се организира през няколко години под егидата на Организацията на американските държави, обединяваща 35 страни.

Доналд Тръмп остава в САЩ, за да координира ответните стъпки на страната си във връзка със събитията в Сирия. „Президентът Тръмп няма да присъства на осмата среща на високо равнище на Америките в Лима, Перу”, каза Сара Сандърс. „Той също така няма да отиде и в Богота, Колумбия, както беше планирано. По молба на президента вицепрезидентът ще пътува вместо него”, допълни тя.

Сара Сандърс обяви, че Доналд Тръмп остава в САЩ, за „да следи за развитието на събитията в света” и да координира отговора на САЩ във връзка със събитията в Сирия.

Русия пък съобщи, че ще предприеме политически, дипломатически, и ако е необходимо, военни действия в случай на атака на САЩ срещу Сирия. Това заяви днес председателят на Комисията за отбрана на Държавната дума Владимир Шаманов. „Политиката на двойни стандарти ни дойде до гуша. Нито едно противоправно действие няма да остане без отговор”, заяви депутатът от „Единна Русия” по време на пленарно заседание.

Шаманов е възмутен от изявлението на Доналд Тръмп за възможна военна намеса на Вашингтон в отговор  на предполагаемата химическа атака в сирийския град Дума. Михаил Богданов обаче заяви, че няма опасност от военен сблъсък между Русия и САЩ в Сирия. „Мисля, че няма. Разумът все пак трябва да възтържествува над безумието”, каза той.

Доналд Тръмп няма да присъства на срещата на Америките

Доналд Тръмп няма да присъства на срещата на Америките сн. Гугъл изображения

Доналд Тръмп обсъди ситуацията в Сирия и с френския президент Еманюел Макрон. Двамата президенти се надяват на твърда реакция на международната общност, съобщи френското президентство.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар