Уникално разкритие: Ето го истинското лице на Исус Христос (Видео)

Уникално разкритие за Торинската плащеница
0

Уникално разкритие, това е лицето на Христос

На уникална находка се натъкнаха учени след изследване на Торинската плащеница. Въпреки противоречивите реакции около това разкритие, мненията, че това действително е лицето на Исус Христос, отпечатано върху нея надделяват.

В последните месеци учените направиха и едно ново разкритие. То пък е свързано с лицето на Христос.

Плащеницата в Торино, за която се смята, че е част от платното, в което Исус Христос е бил увит, когато е поставен в гроба, се изследва от десетилетия. А италианската телевизия Rai дори засне филм за тези проучвания. Новите кадри показват интересни подробности, които досега не са били споделяни.

Плащеницата е с размери 4.4 х 1.1 м, и е с блед отпечатък на висок мъж с брада, мустаци и коси, разделени в средата. На отпечатъците китката на ръката се виждат следи от рани във формата на кръг, причинени от пробождане и гръдния кош също е пробит. Покровът се съхранява дълго време в катедралата „Св. Йоан Кръстител“ в Торино и християните вярват, че това е образът на самия Иисус Христос.

Авторът на книгата „Мистерия на плащеницата“, Джулио Фанта, професор по механично и термо инженерство в Падуа, отбелязва, че артефактът е датиран към периода между 280 пр.н.е. и 220 пр.н.е., което означава, че е съществувал и по времето на Иисус.

Римската католическа църква формално не приема плащеницата на Торино като автентична, но не я и отхвърля. Въпреки това папата Пий XII я призна като обект, който обожава „Свещеното лице Исусово“, а наскоро папа Бенедикт XVI и Франциск я определиха като“ икона“, а първият полски папа — Йоан Павел II я наречен“ огледало на Евангелието „.

Уникално разкритие за Торинската плащеница
Уникално разкритие за Торинската плащеница сн. You Tube

Най-новите изследвания показват, че лицето на Исус малко се различава от иконописите. Кадрите са автентични и показват, според изследователите истинското лице на Христос. Може да видите повече във видеото по-долу.

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.