Арабски медии: Кралица Елизабет е потомка на пророка Мохамед!

Арабски медии: Кралица Елизабет е потомка на пророка Мохамед!
3 (60%) 1 vote

Арабски медии със сензационни разкрития за кралица Елизабет

Цяла Англия се тресе от смях след тази новина, но арабските медии са напълно сериозни. Кралица Елизабет е наследница на пророка Мохамед и има право да прояви претенции върху властта в целия арабски свят.

Разкритията са направени от арабския вестник „Ал Аусбъш“. През март, мароканското издание прави родословно дърво на английската кралица и се натъква на интересен факт. В средновековния дял от дървото на кралицата фигурира испанката Изабела, която според тях е мюсюлманската принцеса Заид. Смята се, че тя е дъщеря на един от потомците на Фатима — дъщеря на ислямския пророк Мохамед. И по-конкретно на Муатимид бин Абад.

Според някои историци тя бяга от нападението в Севиля, омъжва се за испанец и ражда Алфонсо — крал на Испания, от когото произхождат множество европейски крале и кралици. Включително и кралицата на Англия — Елизабет.

Реакцията спрямо предполагаемия мюсюлмански произход на кралицата е противоречива в арабския свят. Някои смятат цялата история за теорията на конспирацията. А други смятат, че това е начин за съживяване на Британската империя с помощта на мюсюлманите.

„Тя изгражда мост между две религии и царства“, пише Абделхамид Ал Ауни, който е написал статията в „Al-Ausbouse“.

Междувременно британския „Економист“ твърди, че кралицата трябва да прояви претенциите си за управление и над арабския свят. Други пък виждат в това пореден опит на властите да наложат контрол върху Изтока. Самата кралица не е коментирала спекулациите около произхода си. Тя никога не е крила, че е братовчедка с краля на Мароко, нито пък роднинските си връзки с шейховете на Катар и Саудитска Арабия.

Кралица Елизабет наследница на пророка Мохамед?

Кралица Елизабет наследница на пророка Мохамед? сн Wikipedia

Предвид факта, че е правнучка на бабата на Европа – кралица Виктория, кралицата е в роднински връзки с почти всички кралски семейства в Европа. А също и с някои азиатски фамилии, включително и императора на Япония.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар