Сергей Лавров за случая „Скрипал”: Неприемливо е да се изказват голословни обвинения (Подробности)

Сергей Лавров призова проблемите да се разглеждат честно
0

Сергей Лавров призова проблемите да се разглеждат честно

Сергей Лавров взе участие в VII-мата Московска конференция по международна сигурност, където отново беше повдигнат въпроса по случая „Скрипал”. Той заяви, че уважаващите себе си възрастни хора не вярват в приказки за виновността на Русия в този случай, пише Блиц.

Сергей Лавров каза, че е неприемливо да се изказват голословни обвинения отправени към Русия по случая. „Неприемливо е, както по отношение на инцидента в Солсбъри, така и в цяла редица други ситуации – от изборите в САЩ до химическите атаки в Сирия и референдума в Каталуния – вместо да се дават конкретни факти, вместо да се провежда честно разследване,  да се изказват голословни обвинения”, каза руският външен министър.

Той призова своите колеги „да разглеждат всички проблеми в международно-правовата област честно и с оглед на предявените доказателства”. Лавров допълни, че Русия е готова за такава съвместна работа. „Ние сме готови за такава съвместна работа, както за пореден път подчерта вчера президента на Русия Владимир Путин, изказвайки се на пресконференция в Анкара”, добави той.

Сергей Лавров каза също, че не е съгласен с отправените обвинения към Русия. Според него няма конкретни доказателства за вината й. „Само в известната книга на Луис Карол кралицата изисква първо да се издаде на подсъдимия присъда, а вече след това слуша мнението на журито: виновен ли е, или не. Но Карол все пак е писал сатира, използвайки жанра на приказките. Вчерашната дискусия в Хага показа, че уважаващите себе си възрастни хора не вярват в приказки”, изказа своето възмущение руския външен министър.

Сергей Лавров призова проблемите да се разглеждат честно
Сергей Лавров призова проблемите да се разглеждат честно сн. Гугъл изображения

Вчера стана ясно, че дни преди да бъде отровена Юлия Скрипал е получила достъп до огромна сума в руска банка. „Дейли мирър” пък цитира руски издания, според които приятелят на Юлия и майка му са работили за компания с тесни връзки с руските тайни служби.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.