Златко Баретата съди МВР

Гласувайте за статията

Златко Баретата търси правата си в съда

Златомир Иванов-Баретата обжалва незаконен арест за разпит от ГДБОП

Повече от 20 часа е държан незаконно за разпит в ГДБОП Златомир Иванов – пише в. „България днес“. Той бе откаран в полицията да разкаже какво знае за похищението на милионерския наследник Адриан Златков миналото лято – отбелязва изданието.

В крайна сметка срещу Златко Баретата не са повдигнати обвинения за престъплението и той е пуснат да се прибере у дома. Задържани като помагачи в отвличането са единствено Ивайло Борисов-Ториното и трима негови авери. Златомир Иванов е задържан, без да са налице каквито и да било данни и доказателства за това, че може да е извършил престъплението. Освен това документът, с който е отведен в полицията, бил невалиден – категоричен е адвокатът на Иванов. Внесена е жалба в Административния съд с настояване магистратите да обявят за незаконен последния арест на Баретата.

„В документа, с който Златомир Иванов е извикан в полицията за разпит, липсват определени реквизити. Всяко лице може да бъде задържано, ако има съмнения към него, но това трябва да стане по определен начин. За да бъде валидна една заповед за задържане, тя трябва да бъде издадена от компетентен орган, да е попълнено основание за задържане, да има съответните подписи и да е в определена форма. Последното в случая не е спазено“ – категоричен е адвокатът на Златко Баретата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар