Климатологът Георги Рачев: Около Великден се задава огромна промяна във времето Преглеждания: 8736

Жегите започват още от четвъртък
0
Оценете този post

Жегите започват още от четвъртък

Топ климатологът доц. Георги Рачев разкри, че около Великден се задава огромна промяна в метеорологичната обстановка над страната.

Той е категоричен, че зимата наистина е към края си. И без това е крайно време да си събира багажа и да си ходи, тъй като пролетта вече официално стъпи във владение. Въпреки всичко обаче Баба Марта очевидно е решила да ни покаже на какво е способна, преди да отстъпи място на пролетта.

Капризите на Баба Марта предизвикаха множество шеги в социалната мрежа. Някои например искат да се върне февруари, когато времето е било топло, тревата зелена, а птичките са чуруликали пролетно. Други пък твърдят, че Баба Марта вече е в критическата и поради тази причина редува топли и студени вълни.

Георги Рачев
Жегите започват още от четвъртък

Доц. Георги Рачев обаче посочва съвсем сериозно, че се вижда краят на мрачното и студено време, както и повсеместните валежи. Той заяви, че неслучайно последните валежи от сняг, народът отдавна ги е нарекъл „щъркелов сняг“.

Всички виждаме, че докато падне и вече се е стопил. Той не се задържа твърде дълго. Обикновено остава един ден и се стопява. Този път обаче т.нар. щъркелов сняг се задържа малко повече, посочва доц. Георги Рачев

Изненадващ за всички бе и фактът, че почти цяла седмица валя сняг на места като Южното Черноморие – в Царево и Бургас. В Сандански също преваля сняг на два пъти.
Топ климатологът Георги Рачев признава, че това време е доста нетипично за страната ни.

Той обаче успокои всички, които вече са се настроили на пролетна вълна, че се задава много топло десетдневие. Още от утре температурите ще започнат да се повишават. В четвъртък на много места те ще достигнат до 20 градуса.

Колкото и невероятно да ви звучи, след тежката седмица която мина, ни очакват температури до над 20 градуса. И като се започне от четвъртък, та чак до Великден. Очакванията за април са да бъде нормален в температурно отношение и малко по-влажен от обичайното, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.