Марк Зукърбърг проговори за скандала с Фейсбук: Какво предстои?

Гласувайте за статията

Марк Зукърбърг проговори за скандала с Фейсбук

Изпълнителният директор на компанията „Facebook“ Марк Зукърбърг заяви, че е сигурен, че „някой се опитва да попречи“ на ноемврийските избори за Камарата на представителите в САЩ и Сената, насрочени за ноември.

Това той заяви, след обвиненията, че социалната мрежа е използвана за злоупотреба с данни, шпионаж и дезинформация. Обвиненията бяха отправени от Германия, а ЕС още очаква обяснение от него.

„Сигурен съм, че някой се опитва да ни навреди. И съм сигурен също така, че това е втората версия на това, което направиха руснаците през 2016 г., каквото и да е. Сигурен съм, че работят върху него“, каза Зукърбърг.

Зукърбърг каза, че социалната мрежа тази година планира да увеличи броя на служителите си до 20 000. Всички те ще отговарят за сигурността в тази компания.

Той заяви, че е готов да свидетелства за незаконното събиране на данни във Фейсбук дори пред Конгреса на САЩ, „ако това е правилното нещо, което трябва да направим“.

„Това, което се опитваме да направим, е да открием хората с най-много информация във Facebook. Ако това съм аз, ще се радвам да отида“, каза Зукърбърг.

Главният изпълнителен директор на Facebook казва още, че се е поучил от грешките си и че ще се опита да разшири сферата на сигурност на компанията и на социалната си мрежа.

Марк Зукърбърг направи тези изявления в отговор на обвиненията, че данните от социалната мрежа са използвани за злоупотреба. Той заяви, че признава грешките си, обявявайки се за по-добра защита на данните на потребителите след скандала с изтичане на лични данни на повече от 50 милиона потребители.

В личния си профил във „Facebook“ Зукърбърг пише, че тази компания е „отговорна и носи отговорност“ да защити данните на потребителите.

Марк Зукърбърг проговори за скандала с Фейсбук

Марк Зукърбърг проговори за скандала с Фейсбук сн. Instagram

Facebook е загубил около 37 милиарда долара след скандал за изтичане на лични данни на повече от 50 милиона потребители.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар