Спрягат Мая Манолова за кметския стол на Фандъкова (Вижте кои други се бият за номинация)

Гласувайте за статията

Мая Манолова е най-вероятният кандидат на левицата за кмет на София, говори се още за Елена Йончева, Георги Свиленски и Курумбашев

Мая Манолова е сред най-коментираните кандидати за кмет на столицата на левицата. Омбудсманът трябва да изиграе ролята на Румен Радев в женски дрехи догодина когато са местните избори.

Това се говори на „Позитано” 20 след като рейтингът на Манолова скочи до небесата като обществен защитник на N 1. Социалистите таяли надежда, че бившето острие на червените може да се пребори с Йорданка Фандъкова. Която от 2009 г е на четвъртия най-важен пост в държавата.

Мая Манолова с внучето

Според запознати Манолова ще трябва да се яви на изборите като независим кандидат. За целта ще бъде издигната не от БСП, а от инициативен комитет. Това обаче не означава, че червените няма да излъчат и партийна кандидатура. Която може да отпадне в надпреварата за поста, говори се из редиците на левицата.

Най-коментираните имена били на Елена Йончева и Георги Свиленски. Както и на депутата от Европарламена Петър Курумбашев, предават от електронното издание retro.bg.

От ГЕРБ смятат отново да заложат на Йорданка Фандъкова за градоначалник на столицата. Ако успее да се пребори за поста отново ще се окаже, че тя не само е единствената жена кмет в историята на София, но и най-дълго управлявала града.

Някои от партията на Борисов обаче лобирали за Лиляна Павлова, която след като приключи Европредседателството ще остане без работа.

В десницата пък се завъртяха имената на легендарната тенисистка Мануела Малеева и общинската съветничка на реформаторите Марта Георгиева за стола на градоначалника.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар