Зловещо! Африка се цепи на две (Снимки от разпада на континента)

Зловещо! Африка се цепи на две (Снимки от разпада на континента)
5 (100%) 2 votes

Африка се цепи на две, снимките плашат дори мрежата

Зловеща ситуация наблюдават учени в социалните мрежи. Континентът Африка се цепи на две и става все по-трудно да бъде запазен цял.

Според предишните прогнози, чак след един милион години Африка трябваше да остане без източната си част поради разделянето на континента. Но този природен феномен вече създава проблеми. И деленето става все по-голямо.

Геоложките процеси на „Източния рог“, който един ден ще бъде разделен от океана, протичат много по-бързо, отколкото предполагат учените. Кадри от последните снимки от въздуха, ясно показват, че континентът се цепи. И то толкова ясно и бързо, че никой не може да го спре.

Поради тази причина кенийската магистрала Майи Махуй се разби, когато се появи огромна пукнатина под нея. Това съобщиха от Кенийската национална автономна служба за пътищата, след инцидента.

Водата пък нахлува в пукнатините и допълнително влошава ситуацията. Образуват се също и по-малки пукнатини в земята, които далеч не са за подценяване. В резултат на всичко това се наблюдава наистина плашеща ситуация.

„Големият разлом разделя Африка на две плочи. Установихме, че сомалийската плоча се отделя от останалата част от континента със скорост от 2,5 см годишно. Ако тази тенденция продължи, сомалийската плоча ще продължи да отделя до Нубийското плато, което би могло допълнително да застраши съществуващата инфраструктура и безопасността на населението“, каза геологът Дейвид Ададе.

Учените ще продължат да работят по изучаването на това явление, за да могат да съветват правителството къде са най-безопасните места за изграждане на пътища и къщи.

В същото време за разделянето на Африка се знае от доста време. Зачестилите земетресения напоследък обаче, само ускоряват процеса. И вместо да се забави, ситуацията само още повече се влошава.

Зловещо! Африка се цепи на две

Зловещо! Африка се цепи на две сн. You Tube

Що се отнася до населението, голяма част от жителите на големите градове, са пред проблем. Тези, които живеят около Нубийското плато също. Тъй като в един момент вместо на земя, ще се окажат на брега на океана. И то в скоро време.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар