Д-р Веселин Герев: Смъртта е надвиснала над България

Гласувайте за статията

Месеците март и април, са най-рисковите

Д-р Веселин Герев алармира, че смъртта е надвиснала над страната ни.

Той твърди, че предстоящата смяна на времето, която ще бъде извършена в нощта срещу неделя – 25 март, води до сериозно увеличаване на опитите за самоубийство.

Д-р Веселин Герев твърди, че всекидневно на живота си посягат поне 7-8 души. Годишно техният брой е много стряскащ – около три хиляди.
Психиатрите са категорични, че през март и април случаите, при които хората посягат на живота си, нарастват драстично, отбелязва на страниците си „Телеграф“.

Веселин Герев

Месеците март и април, са най-рисковите

Д-р Веселин Герев посочва, че причината се корени в пика на тревожните състояния, които нарастват осезаемо през пролетта. Рязкото затопляне на времето, последвано от рязко застудяване и обратното, както и смяната на сезона, водят до колебания в настроението.

От там започват и сериозни проблеми със съня, което пък на свой ред покачва осезаемо напрежението. Всички тези неща, са предпоставки за суицидни мисли и действия, категоричен е специалистът.

За никого не е тайна, че месеците март и април се характеризират с честите климатични промени. Те несъмнено оказват влияние върху психиката на по-лабилните хора, с придружаващи проблеми.

Освен това тези състояния се засилват допълнително от стресови ситуации, каквито не липсват в живота. Те могат да се утежнят от преживяна наскоро катастрофа или пък загуба на близък човек, тежък конфликт в семейството и още редица други. Факт е обаче, че това са най-често срещаните причини човек да реши да сложи край на живота си, твърди психологът.

От думите му става ясно, че хората, които събират напрежение и го трупат в себе си, са много по-склонни да посегнат на живота си.
Много е важно човек да се научи да разтоварва от напрежението.

В този ред на мисли той съветва всички, които са с по-лабилна психика, ако трябва да крещят от време на време, за да разтоварят напрежението. В противен случай рискуват състоянието им да се усложни сериозно и да се стигне до опит за самоубийство, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар