Шок в ЕС: Германия напуска Шенген

Гласувайте за статията

Шок за Европейския съюз, Германия излиза от Шенген

Германия излиза от Шенген. Страната напуска зоната за свободно движение и търговия, което шокира мнозина. Новият германски министър на външните работи, Хорст Зеховер поиска контрола на някои граници да се запази за неопределено време.  И да обхване всички пунктове, с което Германия на практика ще излезе от Шенгенското пространство.

„Проверките на границите със съседите трябва да останат в сила. Поне докато Европейския съюз не покаже, че разполага с достатъчно възможности, за да може ефективно да защитава и контролира външните си граници. Но аз не мисля, че в скоро време това ще се случи“, заяви Зеховер.

Той обяви, че контролът трябва да бъде разширен върху всички германски гранично-пропускателни пунктове.

„Днес много пресичания на границите не се контролират в Германия и трябва да помислим, дали може да продължаваме така. Не става дума само за предотвратяване на нелегалните гранични пропускателни пунктове, а и за други защитни функции“, каза Зеховер.

Зеховер настоява и за по-бързо експулсиране на имигранти, на които е отказано право на убежище. Той обеща помощ на федералните органи в процеса на извеждане на лица, за които няма правно основание за пребиваване в Германия.

Новият министър на вътрешните работи и доскорошния министър-председател на Бавария също настояват за промяна в отношенията с държавите от Източна Европа, които отказват да приемат мигранти.

„Ако преговаряме търпеливо, голяма част от тези страни ще се споразумеят за разпределение на бежанците, а някои държави могат да се ангажират и по друг начин с решаването на проблемите. Например с повишен ангажимент в защитата на външните граници“, заяви Зеховер.

Германия излиза от Шенген

Германия излиза от Шенген сн. Pixabay

Президентът на християн — социалистическия съюз, който беше един от най-яростните критици на либералната имигрантска политика на канцлера Ангела Меркел, също се изказа. Той обяви, че след резултатите от неговата партия на последните парламентарни избори, ще се бори за избирателите. Най-вече за тези, които се обърнаха към антиимигрантската дясна „Алтернатива за Германия“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар