Топ климатологът доц. Георги Рачев алармира: Задава се истински апокалипсис

Гласувайте за статията

В четвъртък ще е най-студено

Топ климатологът доц. Георги Рачев алармира, че през следващите дни се задава истински апокалипсис.

Той потвърди, че в страната наистина духа изключително силен вятър – т.нар. фьон. Той представлява сух, топъл и много силен вятър, който идва от планините. Доц. Георги Рачев посочи, че фьонът е непостоянен, с много резки пориви на моменти, които могат да надминат дори 40 метра в секунда.

Той припомни, че преди доста години именно фьонът е отнесъл покрива на „Пирогов“. До. Георги Рачев обаче поясни, че на повечето места покривите са отнесени заради стрехите. Истината е, че обикновено вятърът влиза отдолу и ги отнася. Това сподели в ефира ва сутрешния блок „Здравей, България“ по Нова тв топ климатологът.

Георги Рачев

В четвъртък ще е най-студено

Колкото и неприятни да са ни тези стихии и най-вече пораженията от тях, срещу природата сме безсилни, категоричен бе доц. Георги Рачев. Според климатологът е крайно време да се помисли за малко по-различни инженерни норми.

За никого не е тайна, че утре ще посрещнем астрономическата пролет. Въпреки това обаче времето ще остане динамично и с валежи. Доц. Георги Рачев предупреди, че хората, които са останали без покриви, ще бъдат изправени пред нов проблем. Започва нова порция валежи, която за съжаление ще продължи чак до петък.

Баба Марта отново ще се развихри и ще ни покаже всички нюанси на способностите си – ще има не само дъжд, а и сняг и вятър, при това доста силен. Над цяла Европа ще се спусне огромна долина от студ, предупреди топ климатологът. Поради тази причина навсякъде в континента температурите ще бъдат отрицателни.

Специално в България се очаква голямо метеорологично разнообразие, уточни климатологът. Според прогнозата в района на Видин ще завали сняг, а в София той може да завали още тази вечер. Прогнозата вещае, че в четвъртък ще е най-студено. Очакванията са тогава температурите да паднат до минус 7 градуса, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар