Владимир Путин спечели изборите с рекорден резултат (Още подробности за изборите в Русия)

Гласувайте за статията

Владимир Путин спечели нов президентски мандат

Владимир Путин спечели президентските избори в Русия в неделя. Той постигна рекорден резултат и ще бъде начело на страната още шест години, след като очаквано победи на вота вчера. Той ще е президент до 2024-та година, когато ще навърши 71 години. Преброяването на гласовете показва, че Путин е постигнал рекорден резултат. Той получава 76, 65%  или около 55 милиона от гласовете. През 2012-та година Путин печели президентските избори с 63 на сто.

Второто място в резултатите от вота заема кандидатът на комунистите Павел Грудинин с едва 12% от гласовете. Трети е Владимир Жириновски с малко под 6 на сто. Избирателната активност на тези избори достигна 67% и е по-висока от тази на предишния президентски вот. Алексей Навални не беше допуснат до изборите.

На журналистически въпрос дали ще се състезава за още един президентски мандат след 2024-та година Путин отговори: „Нека пресметнем. Мислите ли, че ще остана на власт, докато стана на 100? Не, не!”. „Нуждаем се от решителна крачка напред. Можем да го направим, защото сме стигнали до такова ниво”, заяви той в предизборния си щаб след обявяването на предварителните резултати от президентстките избори.

След обявяването на крайните резултати Владимир Путин поздрави насъбралата се тълпа на Червения площад. На митинг, наречен „Русия, Севастопол Крим” по случай годишнината  от присъединяването на Крим към Русия, той благодари за подкрепата на своите избиратели.

Владимир Путин постигна рекорден резултат и ще бъде начело на страната още шест години

Владимир Путин постигна рекорден резултат и ще бъде начело на страната още шест години сн. Интернет

„Много ви благодаря за подкрепата! Виждам в този вот, най-малкото признание за свършеното през последните години в много трудни условия. Виждам доверие и надежда, надежда у народа, че отново ще работим толкова усилено, отговорно и дори по-резултатно! Благодаря ви, че имаме такъв мощен, много милионен отбор! Чакат ни успехи! Да!”, каза Путин пред насъбралото се множество на площада в Москва.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар