Зимата се завръща с ниски температури и снеговалеж (Вижте как ни изненадва пролетта)

Гласувайте за статията

Зимата забавя настъпването на истинската пролет със студ и снежни бури, очаква ни захлаждане през следваща седмица

Зимата ще ни напомни, че все още не си е тръгнала. Въпреки, че настъпва астрономическата пролет Баба Марта ще ни изненада с чувствително захлаждане. Вадете зимните дрехи от гардероба, съветват метеоролозите.

След топлия уикенд над цялата страна ще стане по-студено. Очаква се времето да захладнее и да посрещнем пролетта със сняг и студено време, че дори и със снеговалежи.

В събота времето ще е с почти летни температури. Градусите в някои райони ще достигнат 20-25, че и повече. Ще остане обаче променливата облачност.

Срещу неделя на някои места се очаква да превали. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите значително ще паднат. Особено ниски се очакват да бъдат в Северна България.

В някои североизточни места дъждът ще е примесен със сняг. От първия работен ден на седмицата ни очаква нов циклон от средиземноморието, носещ още по-лошо време. Преваляванията от  дъжд във вторник могат да преминат в снеговалеж.

Температурите през следващите няколко дни

А в следващите два дни зимата ще напомни за себе си. В сряда и четвъртък се очаква снеговалеж. Който ще образува снежна покривка. Която може да бъде доста дебела на места и да създаде транспортни проблеми.

Хубавата новина е, че в петък, събота и неделя времето ще е спокойно. Ще бъде студено като за края на март. Но се очаква пролетта да се завърне на 24-25 март. Когато градусите ще са в нормите за сезона. Някъде в границите на 9-14 градуса, предават от електронното новинарско издание blitz.bg.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар