Владимир Путин отвърна на обвиненията на Лондон: Самозабравихте се!

Гласувайте за статията

Владимир Путин бесен, след като Лондон го обвини в убийството на бившите руски шпиони

Лондон продължава да втвърдява тона срещу Владимир Путин. Руският президент заяви категорично, че няма нищо общо с убийството на двамата руски шпиони, но реакциите в Англия са много тежки.

Над 23 дипломати са получили нареждане до 1 седмица да напуснат страната. Сред тях са ключови фигури. Същото ще се случи и с английските дипломати и медии в Кремъл. А Москва заплаши, че ще отнема и лицензи на медии.

Междувременно предизборната надпревара в Русия приключи. Срещу руския президент се изправят седмина противници, сред които и една изненада. Ксения Собчак — бивша тв водеща и кръщелница на руския държавен глава, реши също да се изправи срещу него. Двамата са в противоречие от години. Ксения дори се бе изнесла от родината си за известно време, тъй като се притесняваше, че може да бъде убита.

Що се отнася до убийството на Сергей Скрипал, руския посланик отхвърли обвиненията. По време на вчерашното заседание руският посланик Василий Небезня напълно отхвърли британските обвинения: „Русия няма нищо общо с този инцидент. Те ни дадоха 24 часа, за да признаем престъплението, но Русия не говори езика на ултиматума“, каза руският посланик.

Освен това той отбеляза, че Русия е поискала проби от предполагаемата химическа отрова, но британските власти отказали да изпълнят това искане. Посланикът вярва, че британците се страхуват, че експертния екип за изследване на химическите оръжия може да стигне до различно заключение.

Убийство с цел война

Министър Борис Джонсън вече директно обвини Владимир Путин, че сам е поръчал убийството на бивши руски шпиони. Самият президент заяви в тв интервю. „В Русия не убиваме предателите зад граница“. С което сложи край на спекулациите.

Владимир Путин бесен заради обвиненията

Владимир Путин бесен заради обвиненията

Въпросите обаче остават. Защо руския държавен глава би поръчал убийството на Скрипал и дъщеря му и то точно преди изборите за президент в Русия? И защо Лондон отказва сътрудничество с руските власти? Дали зад дипломатическата война не се крие и друга причина? И кой в действителност има полза от този скандал и от разпалването на война между двете държави? И кой в действителност уби Скрипал и дъщеря му? Твърде много въпроси без отговор.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар