Лондон прекратява контактите с Москва (23-ма руски депутати си отиват)

Гласувайте за статията

Лондон гони 23-ма руски депутати до седмица

Лондон гони 23-ма руски депутати. Британският премиер Тереза Мей каза, че ще изгони 23-ма руски депутати след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал. Тя им даде срок от една седмица, за да напуснат Великобритания.

Лондон реши да прекрати контактите си в Москва. Великобритания реши да експулсира руски дипломати поради отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал. Тереза Мей каза, че ще „подкопае ефективността на руските разузнавателни служби” в Обединеното кралство през следващия период.

Великобритания прекрати всичките си контакти с Русия. Сред мерките обявени от Мей е, че висши държавни служители и членове на кралското семейство няма да присъстват на Световното първенство по футбол, което ще се проведе през лятото в Русия. Тя смята, че за страната не е добре да развива диалог с Русия. Премиерът на Обединеното кралство нарече действията срещу Скрипал „незаконна употреба на сила срещу Великобритания”. Мей добави още, че при отравянето на бившия руски шпионин е използвана отрова, запасите, от която се държат в Русия.

Великобритания отмени поканата към руския външен министър Сергей Лавров да посети страната. От своя страна Лавров отхвърли като безпочвени и несериозни твърденията на Великобритания за участие на Русия в отравянето на Сергей Скрипал. Сергей Лавров допълни още, че Великобритания не е поискала официално от Русия информация за веществото, използвано срещу Скрипал и дъщеря му. Той добави и че Русия няма мотив да убие Сергей Скрипал, а извършителите имат интерес от раздухване на антируска кампания.

Тереза Мей заяви, че Путин е виновен за влошаването на отношенията между Москва и Лондон. „Мнозина от нас гледаха към постсъветска Русия с надежда. Желаехме по-добри отношения и е трагично, че президентът Путин избра да действа по този начин”, каза Мей пред депутатите.

Тереза Мей изгони 23-ма руски депутати

Тереза Мей изгони 23-ма руски депутати

Посолството на Русия в Лондон разкритикува британския отговор и го определи като „враждебен“, „неприемлив“ и „неоправдан“, предаде Франс прес.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар