Екатерина Захариева също коментира визитата на руския патриарх Кирил

Гласувайте за статията

Екатерина Захариева коментира визитата на патриарх Кирил

Екатерина Захариева също коментира визитата на руския патриарх Кирил. Руският патриарх посети България по случай националния ни празник. След думите на Валери Симеонов, който нарече патриарха „второразрядно съветско ченге” и отказът му да се извини за думите си, последва и коментар на Румен Радев. Президентът на България каза, че патриарх Кирил е дошъл като духовен водач, но е избрал да си тръгне като политик.

Екатерина Захариева също коментира визитата на патриарх Кирил. „Ние сме дали не малко на Русия, дали сме им азбуката, но не изискваме всеки ден благодарност за това, не изискваме да не се благодари на други държави”, коментира външният министър.

„Със сигурност не е приятно да се държи такъв тон, в която и да е българска институция. Мисля, че е задължително, както винаги сме благодарили на Русия, така и да благодарим за хилядите жертви, дадени от други държави”, посочи Захариева. „Да изказваш и чувстваш благодарност не бива, не е редно и е грешно да бъде причина за такъв тон”, допълни тя.

Екатерина Захариева коментира и думите на турския президент Реджеп Ердоган, който зави, че Кърджали е част от душените граници на Турция. „Президентът Ердоган не го прави за първи път. Изброи много населени места, Кърджали беше едно от тях”, посочи Захариева. „Душата ни също може да бъде широка. Гордеем се с 1300-годишната история на България. Особено на Балканите границите са се местили интензивно. Така погледнато, на всеки границите на душата могат да бъдат доста по-широки, но границите са такива, каквито са, очертани с международен договор”, обясни министърът пред БНТ.

Екатерина Захариева също коментира визитата на руския патриарх Кирил

Екатерина Захариева също коментира визитата на руския патриарх Кирил

Според Захариева такава реторика не е конструктивна. „Да си признаем, че е имало случаи, когато и български политици са изразявали по-широки граници на душата си. По-добре е да се въздържаме от такива неща”, призова тя от ефира на БНТ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар